current views are: 11

30 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση10:03

Η Βίκυ Μαραγκοπούλου στο τιμόνι της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης

Η τέως Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, καθηγήτρια χορού στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου και συνεργάτιδα του Μάνου Χατζιδάκι, αναλαμβάνει τα ινία της Σχολής

Δημοσίευση 10:03’

Η τέως Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, καθηγήτρια χορού στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου και συνεργάτιδα του Μάνου Χατζιδάκι, αναλαμβάνει τα ινία της Σχολής

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, ορίζεται η κ. Βίκυ Μαραγκοπούλου στη θέση της Διευθύντριας της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.) με τετραετή θητεία. Η κα Μαραγκοπούλου διαθέτει πολύχρονη και εις βάθος γνώση των θεμάτων του χορού και της Κ.Σ.Ο.Τ. Με την διεθνή της εμπειρία κι αναγνώριση θα δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία της Σχολής.

Βίκυ Μαραγκοπούλου – Σύντομο βιογραφικό​
Η Βίκυ Μαραγκοπούλου άρχισε τις σπουδές της στον κλασικό χορό στην ηλικία των 7 χρόνων και σύντομα ξεκίνησε την επαγγελματική της σπουδή και σταδιοδρομία κοντά στον Γιάννη Μέτση από την σχολή του οποίου πήρε το δίπλωμα της.

Συνέχισε τις  σπουδές της ως χορεύτρια και καθηγήτρια χορού στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, όπου παρέμεινε για 7 χρόνια. Με την επιστροφή της δημιούργησε τη δική της σχολή χορού που λειτούργησε για 17 χρόνια. Δίδαξε στην Κρατική Σχολή Χορού 20 χρόνια  και εργάστηκε τρία χρόνια στο Τρίτο Πρόγραμμα όταν διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις. Το  1987 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Τομέα Χορού και της Δημοτικής Σχολής Χορού στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Καλαμάτας  (Δ.Ε.Π.Α.Κ.) νυν Φάρις. Υπήρξε Διευθύντρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από την ίδρυσή του, το 1995, και για 21 χρόνια,  έως και το 2015. Ήταν και είναι μέλος σε πολυάριθμες επιτροπές εμπειρογνωμόνων για τον χορό και τον πολιτισμό ευρύτερα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1997 μέχρι σήμερα είναι η εταίρος, από την Ελλάδα, στο ευρωπαϊκό δίκτυο  Aerowaves για την ανάδειξη νέων χορογράφων στην Ευρώπη.

Για το έργο της στο Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας η  Γαλλική Κυβέρνηση της απένειμε τον Τίτλο του Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών.