current views are: 10

16 Μαΐου 2018
Δημοσίευση16:06

Χορεύοντας με την Πανσέληνο στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

Η Αποστολία Παπαδαμάκη μας προσκαλεί σε μια χορευτική ολονυκτία το βράδυ του Σαββάτου 28 προς την Κυριακή 29 Ιουλίου σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας

Δημοσίευση 16:06’

Η Αποστολία Παπαδαμάκη μας προσκαλεί σε μια χορευτική ολονυκτία το βράδυ του Σαββάτου 28 προς την Κυριακή 29 Ιουλίου σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας

«Από το σκοτάδι στο φως» είναι ο τίτλος της performance που θα παρουσιάσει η χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη το βράδυ της πανσελήνου του Ιουλίου στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας (πρόσβαση μέσω Τρίπολης).

Η καταξιωμένη καλλιτέχνις εμπνέεται από τη χώρα των ονείρων και το φως του Απόλλωνα και προσκαλεί τους θεατές να συνυπάρξουν δημιουργικά με την καλλιτεχνική ομάδα της παράστασης, να θαυμάσουν το Φως της Πανσελήνου και της Ανατολής και να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία στο περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού Ναού, έργου του αρχιτέκτονα Ικτίνου.

Η ολονύχτια παράσταση «From Darkness to Light» επιχειρεί να σηματοδοτήσει την σχέση του ανθρώπου με το σκοτάδι και το φώς, την παραστασιακή δράση με τον ύπνο, τα όνειρα και τη φαντασία μέσα από το χορό και τη μουσική. Η διακεκριμένη χορογράφος αντλεί επίσης την έμπνευση της από τις τελετουργικές «εγκοιμήσεις» των αρχαίων Ελλήνων και από τα χαρακτηριστικά του Ναού: ισχύς, κάλλος και αρμονία.

Για το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός, ο στενός συνεργάτης της χορογράφου, ο βραβευμένος μουσικός και συνθέτης, Τρύφωνας Κουτσουρέλης δημιούργησε ένα πρωτότυπο μουσικό έργο 14 ωρών, ένα site specific sound installation, που θα συνοδεύει τις δράσεις της ολονύχτιας παράστασης

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα για την παραχώρηση του χώρου. Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σύλληψη, Χορογραφία και Σκηνοθεσία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Μουσική Σύνθεση: Τρύφων Κουτσουρέλης
Ινδικό αρμόνιο, Φωνή: Ανταράτμα Θοδωρής Χιώτης
Περσικό Σαντούρι: Fuad Ahmadvand
Χορευτές: Ειρήνη Κυρμιζάκη, Αντώνης Στρούζας, Όλγα Μουρουζίδου
Project coordinator: Ιωάννα Σακκέτα
Ειδικός επιστημονικός συνεργάτης: Δρ. Ιωάννης Μπουχέλος.
Διεύθυνση Παραγωγής: Μανόλης Σάρδης
Βοηθός Διεύθ. Παραγ: Χριστίνα Πολυχρονιάδου
Βίντεο: Θανάσης Παπαναγιώτου
Φωτογραφίες: Μαρία Τούλτσα
Web & Graphic designer: Αρείων Στεφανίδης

The Sleep and Dream Performance series: From Darkness to Light, Ολονύχτια διαδραστική παράσταση, Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, Πελοπόννησος, Πανσέληνος Ιουλίου (28 – 19 Ιουλίου)

Η είσοδος για την παρακολούθηση της παράστασης είναι ελεύθερη. Για τους διανυκτερεύοντες θεατές θα δοθούν πληροφορίες σύντομα.


σχετικα αρθρα