ΤΕΧΝΗ

Ελλάδα έχεις ψυχή (και κότσια)

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2018, 15:21 / Ανανεώθηκε 16 Μαΐου 2018, 15:21
Ελλάδα έχεις ψυχή (και κότσια)
Facebook Twitter Whatsapp

Η Κατερίνα Σολδάτου και οι Beyond Aerial μας προσκαλούν σε μια έκθεση φωτογραφίας που προκαλεί …ίλιγγο και περηφάνια

Η Κατερίνα Σολδάτου, δημιουργός του «Ελλάδα έχεις Ψυχή», εγκαινιάζει την  έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Greece has Soul» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Με την ομάδα της ταξιδεύει σε διαφορετικά μέρη και προορισμούς της Ελλάδας αποτυπώνοντας τις ομορφιές της, που είναι συνδεδεμένες με τον πολιτισμό, την ιστορία της, τα μνημεία της και τα θαύματα της φύσης. Με κινητήρια δύναμη τα όσα αποκαλύπτονται στους προορισμούς που επιλέγει, προσπαθεί να υπενθυμίσει τη μεγάλη σημασία της τέχνης που διαμορφώνει συνειδήσεις και δημιουργεί ιδέες και όραμα. Εξάλλου, όπως πιστεύει ακράδαντα, «η Ελλάδα έχει ψυχή γιατί οι άνθρωποι έχουν όρεξη, ικανότητες και το πάθος να δημιουργούν, να ονειρεύονται και να παρακινούν άλλους ώστε να μην εγκαταλείπουν».

Με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας «Greece has soul», θα  παρουσιαστεί για πρώτη φορά το μουσικοχορευτικό έργο  «H αλυσίδα»  σε σενάριο, σκηνοθεσία, χορογραφία της Κατερίνας Σολδάτου και  μουσική του Παναγιώτη Αραβαντινού.

Για την παράσταση…
Τι σημαίνει ελευθερία; Πώς μπορείς να την αποκτήσεις, να τη νιώσεις, να τη ζήσεις; Τελικά, πότε είσαι πραγματικά ελεύθερος; Η αλυσίδα είναι αντικείμενο που δύσκολα σέρνεις κι ακόμα πιο δύσκολα κόβεις. Πότε είμαστε έτοιμοι να κόψουμε την οποιαδήποτε αλυσίδα; Όταν ονειρευόμαστε. Όσο μεγαλώνεις, τόσο τα όνειρα μικραίνουν. Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο αδυνατίζει η φαντασία και χάνεται η αθωότητα.… εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που βρίσκουν τρόπους να ξεφεύγουν ….

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σενάριο, σκηνοθεσία, χορογραφία: Κατερίνα Σολδάτου
Μουσική: Παναγιώτης Αραβαντινός.
Ηθοποιοί και χορευτές:  Beyond Aerial

«Greece has Soul», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Τρίτη 15 Μαΐου 2018 έως Τρίτη 22 Μαΐου 2018, ώρες 18:00 – 22:00. 
«Η Αλυσίδα», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 ώρα 20:30. Πληροφορίες: Beyond Aerial, Κηφισίας 37, Μαρούσι, τηλ. 6949274632, www.beyondaerial.gr