ΤΕΧΝΗ

Σκανδαλιάρα «Κοππέλια»

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2018, 16:50 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 16:54
Σκανδαλιάρα «Κοππέλια»
Facebook Twitter Whatsapp

Μια εξωφρενική ερωτική κωμωδία, ένα απολαυστικό μπαλέτο σε μουσική Léo Delibes, σε απευθείας μετάδοση από το θρυλικό θέατρο Μπολσόι της Μόσχας

Οι μεταδόσεις από το Θέατρο Μπολσόι ολοκληρώνονται για αυτή την καλλιτεχνική περίοδο με την απευθείας από τη Μόσχα προβολή του απολαυστικού μπαλέτου «Κοππέλια» την Κυριακή 10 Ιουνίου. Τη χορογραφία, γεμάτη ευτράπελα μπερδέματα και κωμικές στιγμές με αίσιο τέλος, υπογράφει, ειδικά για τα Μπολσόι, ο Σεργκέι Βικάρεφ.

Βασισμένο στα παραμύθι του Ε.Τ.A. Χόφμαν «Ο άνθρωπος με την άμμο» (Der Sandmann), το διάσημο αυτό μπαλέτο αφηγείται τον έρωτα του νεαρού Φραντς για την «κόρη» του γιατρού-επιστήμονα Κοππέλιους. Στην πραγματικότητα η «κόρη» είναι μια κούκλα στην οποία ο Κοππέλιους έδωσε ζωή. Όμως η Σουανίλντα, η αρραβωνιαστικιά του Φραντς, δεν θα αφήσει έτσι τα πράγματα: υποδύεται την κούκλα για να ξανακερδίσει τον Φραντς.

Η υπέροχη αναβίωση της πρωτότυπης χορογραφίας (19ος αι.) αυτής της εξωφρενικής κωμωδίας περιλαμβάνει μια μαχητική πρωταγωνίστρια, έναν μπερμπάντη αρραβωνιαστικό και έναν γερο-κουκλοποιό. Τα περίφημα divertissements και ο Χορός των Ωρών, τη μουσική των οποίων συνέθεσε ο Λεό Ντελίμπ, αποδίδονται εξαιρετικά από το corps de ballet, με νεανική ζωντάνια και ακαταμάχητο χιούμορ.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

«Κοππέλια» («Coppélia»)
Διάρκεια: 2 ώρες και 45 λεπτά (με διάλειμμα)
Μουσική Léo Delibes
Χορογραφία Σεργκέι Βικάρεφ
Λιμπρέτο Charles Nuitter & Arthur Saint-Léon

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

«Κοππέλια», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  Κυριακή 10 Ioυνίου, ώρα 18:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 € (γενική είσοδος). Προπώληση εισιτηρίων:  τηλ. 210 72 82 333, megaron.gr και καταστήματα Public