current views are: 10

4 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση12:05

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Την  Παρασκευή 8 Ιουνίου εγκαινιάζεται η συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος, του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Δημοσίευση 12:05’

Την  Παρασκευή 8 Ιουνίου εγκαινιάζεται η συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος, του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Η μαγική λέξη «εξωστρέφεια» οδηγεί τα βήματα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στη νέα εποχή.

Πρώτη στάση, Ηγουμενίτσα. Σε συνεργασία με τον Δήμο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας το Ίδρυμα αποκτά εικονικό «παράρτημα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, στο οποίο θα πραγματοποιούνται προβολές και άλλες δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, κυρίως των νεότερων ηλικιακά, για θέματα που άπτονται της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Ανάμεσα σε άλλα θα δούμε την παραγωγή του Ι.Μ.Ε.. «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» στον «Εικονικό Κινηματογράφο», το φορητό σύστημα Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος, ενώ παράλληλα θα υλοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις τόσο για οργανωμένες σχολικές ομάδες όσο και για οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες το Σαββατοκύριακο.

Τους στόχους αυτής της συνεργασίας και τις προγραμματισμένες δράσεις του Ιδρύματος στην περιοχή της Ηπείρου θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου και ώρα 18:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας η Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χουλιαράς.