current views are: 9

5 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση14:35

Το «Αλάτι» της γης γίνεται πολιτισμός στην Μάρπησσα

Από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου η Μάρπησσα της Πάρου θα φιλοξενήσει ένα βιωματικό φεστιβάλ με κεντρικό άξονα τον «λευκό χρυσό»

Δημοσίευση 14:35’

Από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου η Μάρπησσα της Πάρου θα φιλοξενήσει ένα βιωματικό φεστιβάλ με κεντρικό άξονα τον «λευκό χρυσό»

Πιο φετινές ένατες «Διαδρομές στη Μάρπησσα» θα είναι πιο νόστιμες από ποτέ. Το αλάτι, απαραίτητο στοιχείο και πηγή ζωής για τον άνθρωπο, είναι ο θεματικός άξονας γύρω από τον οποίο έχει σχεδιαστεί το τριήμερο βιωματικό πολιτιστικό φεστιβάλ που θα μεταμορφώσει τον παραδοσιακό νησιωτικό οικισμό σε ανοιχτή γκαλερί – εργαστήριο γνώσεων, αισθημάτων και γεύσεων.

Επιλεγμένα σημεία του χωριού θα φιλοξενήσουν ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς ενδιαφέροντος, στους οποίους μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε παιχνίδια και βιωματικές δράσεις. Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, θα λειτουργεί έκθεση σύγχρονης τέχνης με αφορμή το «αλάτι» ενώ  ποικίλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων, εργαστήρια, διαλέξεις και συναυλίες, θα νοστιμίσουν την παραμονή μας στο νησί.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Διοργάνωση: Διαδρομές στη Μάρπησσα
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Πάρου
Με την υποστήριξη της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.
Έκθεση σύγχρονης τέχνης με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ – Στηρίζουμε τη Δημιουργία
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EFFE 2017-2018
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 «Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον»

Διαδρομές στη Μάρπησσα 2018, Μάρπησσα, Πάρος. Διάρκεια φεστιβάλ: Παρασκευή 24, Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ώρες 19:00-23:30.Για πληροφορίες: info@stimarpissa.gr, stimarpissa@gmail.com. Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις

Οι φωτογραφίες είναι από προηγούμενες διοργανώσεις: