ΤΕΧΝΗ

Με δύναμη από το Κίεβο

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2018, 13:49 / Ανανεώθηκε 9 Αυγούστου 2018, 12:05
Με δύναμη από το Κίεβο
Facebook Twitter Whatsapp

Τα Εθνικά Μπαλέτα Κίεβου Virsky θα παρουσιάσουν το Ηρώδειο ένα χορευτικό υπερθέαμα που καταργεί τον νόμο της βαρύτητας

Εκατό χορευτές επί σκηνής, δύο χιλιάδες κοστούμια, ογδόντα χρόνια ιστορίας. Τα φημισμένα Εθνικά Μπαλέτα Κίεβου Virsky, έρχονται στην Αθήνα στις 24 Σεπτεμβρίου για να παρουσιάσουν ένα πανόραμα παραδοσιακών χορών από κάθε σημείο της Ουκρανίας κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.  

Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1937 έχει κατακτήσει τον κόσμο χάρη στον μοναδικό πλούτο του ρεπερτορίου του, τον δυναμισμό και την δεξιοτεχνία των χορευτών του που καταργούν τον νόμο της βαρύτητας και το πολύχρωμο μωσαϊκό των κοστουμιών που αιφνιδιάζει και γοητεύει τους θεατές.

Στο Ηρώδειο τα Μπαλέτα Virsky θα παρουσιάζουν ένα δείγμα από τις καλύτερες χορογραφίες τους. Ανάμεσα τους μερικά χαρακτηριστικά αριστουργήματα τα οποία ο ίδιος ο Pavlo Virsky δημιούργησε, όπως τα «Hopak», «Povzunets», «Dolls», «Hops», «The Joys of Chumaks’» «Shoemakers», κ. ά.

Εθνικά Μπαλέτα Κίεβου Virsky, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Από 15 έως 100 ευρώ. Προπώληση: Viva.gr και τηλ. 11876. Tα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες λειτουργίας του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.