current views are: 10

21 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση06:27

«Christian Dior: Σχεδιαστής ονείρων»

Η μεγαλύτερη έκθεση – αφιέρωμα στον μεγάλο γάλλο σχεδιαστή και τους διαδόχους του στο τιμόνι του επώνυμου οίκου θα εγκαινιαστεί το επόμενο διάστημα στο Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο 

Δημοσίευση 06:27’

Η μεγαλύτερη έκθεση – αφιέρωμα στον μεγάλο γάλλο σχεδιαστή και τους διαδόχους του στο τιμόνι του επώνυμου οίκου θα εγκαινιαστεί το επόμενο διάστημα στο Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο 

Τον Φεβρουάριο θα ανοίξει τις πύλες της στο Λονδίνο η μεγαλύτερη και πιο «περιεκτική» έκθεση για τον Christian Dior στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διατρέχοντας επτά δεκαετίες, από το 1947 έως σήμερα, η έκθεση «Christian Dior: Designer of Dreams» παρακολουθεί την εξέλιξη και την επιρροή του σχεδιαστή και των έξι καλλιτεχνικών διευθυντών του επώνυμου οίκου που τον διαδέχτηκαν. 

Για το Victoria and Albert Museum, η έκθεση θα είναι η δεύτερη αυτού του μεγέθους, αφιερωμένη σε έναν σχεδιαστή μόδας, μετά από την sold-out παρουσίαση «Alexander McQueen: Savage Beauty» το 2015. Η επιμελήτρια Oriole Cullen και η σκηνογράφος Nathalie Crinière θα αξιοποιήσουν έτοιμο υλικό από την έκθεση «Christian Dior: Couturier du Rêve» που παρουσιάστηκε στο Musée des Arts Décoratifs της γαλλικής πρωτεύουσας το 2017 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τη δημιουργία του οίκου μόδας Christian Dior. Σε αυτό θα προστεθούν και επιπλέον εκθέματα, κυρίως δημιουργίες υψηλής ραπτικής, τα οποία θα «περιγράφουν» την ιστορία του οίκου σε 11 «κεφάλαια».

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, όπως ήταν αναμενόμενο, στην έμπνευση που άντλησε ο μόδιστρος από τις Αγγλίδες της εποχής. Από την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, πελάτισσα του οίκου από το 1949, ως την βασίλισσα και τη κόρη της Άννα, οι οποίες απολάμβαναν ιδιωτικές επιδείξεις στην γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο. 

Χώρο στην έκθεση θα έχουν οι διάδοχοι του Dior στο τιμόνι του οίκου, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons και Maria Grazia Chiuri, όπως και η αρωματοποιία η οποία συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση της ταυτότητας του οίκου και στην επιβολή του ονόματός του παγκοσμίως. 

Christian Dior: Designer of Dreams, Victoria and Albert Museum, από 2 Φεβρουαρίου.