ΤΕΧΝΗ

Χριστουγεννιάτικο γκαλά μπαλέτου με τα αστέρια των Bolshoi και Mariinsky

Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου 2018, 16:01 / Ανανεώθηκε 16 Νοεμβρίου 2018, 12:08
Χριστουγεννιάτικο γκαλά μπαλέτου με τα αστέρια των Bolshoi και Mariinsky
Facebook Twitter Whatsapp

Οι κορυφαίοι χορευτές θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τη «Λίμνη των Κύκνων», την «Ωραία Κοιμωμένη», τον «Καρυοθραύστη», τη «Ζιζέλ», το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», τον «Δον Κιχώτη» και άλλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου

Με ένα Christmas Gala αντάξιο μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας θα ανοίξει το Christmas Theater στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Δώδεκα κορυφαίοι χορευτές των θεάτρων Μπολσόι και Μαριίνσκι θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από αγαπημένες χορογραφίες όπως «Η Λίμνη των Κύκνων», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Δον Κιχώτης», «Κουρσάρος» κ.ά. σε μια γιορτή του χορού που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει η Αθήνα.

Μερικά μόνο από τα αστέρια που θα απολαύσουμε στη σκηνή του Christmas Theater:
• Την πρίμα μπαλαρίνα του Μπολσόι (Principal Dancer) και συνεργάτιδα του θεάτρου Μαριίνσκι Ευγενία Ομπρατσόβα (Evgenia Obraztsova) για την οποία το έγκυρο Dance Magazine έγραψε: «Μια από τις 25 καλύτερες μπαλαρίνες που πρέπει να δεις στην ζωή σου».

• Τον Ρουσλάν Σκβορτσόφ (Ruslan Skvortsov), κορυφαίο χορευτή (Principal Dancer) των μπαλέτων Μπολσόι, διάσημο για την εκπληκτική τεχνική του, το λυρισμό και την απαράμιλλη ενέργειά του πάνω στη σκηνή.

• Τον Αρτέμι Μπελιακόφ (Artemy Belyakov), κορυφαίο (Principal Dancer) του θεάτρου Μπολσόι, ο οποίος έχει ενσαρκώσει μοναδικά τον Κράσσο (Σπάρτακος), τον Ρωμαίο (Ρωμαίος και Ιουλιέτα), τον Πρίγκιπα Ζήγκφρηντ (Λίμνη των κύκνων), τον Καρυοθραύστη, τον Μπαζίλιο (Δον Κιχώτης), τον Άλμπρεχτ (Ζιζέλ), τον Πρίγκιπα (Ωραία Κοιμωμένη) πολλούς άλλους ρόλους.

• Μια ακόμα παρουσία από το Μπολσόι είναι η η πρώτη σολίστ (First Soloist) Ντάρια Χοχλόβα (Daria Khokhlova).

• Από το θέατρο Μπολσόι θα απολαύσουμε και τον πρώτο σολίστ (First Soloist) Ίγκορ Τσβιρκό (Igor Tsvirgo). Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται οι ρόλοι: Άλμπρεχτ (Ζιζέλ), Καρυοθραύστης, Κόνραντ (Κουρσάρος), Σολόρ (Μπαγιαντέρα), Μπαζίλιο (Δον Κιχώτης) κ.ά. 

• Από το θέατρο Μαριίνσκι θα θαυμάσουμε τον κορυφαίο χορευτή (Principal Dancer) Μαξίμ Ζούζιν (Maxim Zyuzin). Είναι ο μόνιμος σολίστ στις μεγάλες περιοδείες του μπαλέτου σε όλο τον κόσμο και το περιοδικό Ballet τον έχει χαρακτηρίσει το νέο αστέρι του διάσημου μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης.

Christmas Gala, Christmas Theater - Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Νοεμβρίου, ώρα 20:00. Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια (πληροφορίες στο τηλ. 211 7701700). Τιμές εισιτηρίων: Από 9 έως 60 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, www.christmastheater.gr, τηλ. 211 7701700