ΤΕΧΝΗ

«Δον Κιχώτης» δορυφορικά από το Θέατρο Μπολσόι

Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2018, 21:01 / Ανανεώθηκε 20 Νοεμβρίου 2018, 18:16
 «Δον Κιχώτης» δορυφορικά από το Θέατρο Μπολσόι
Facebook Twitter Whatsapp

Η ιστορία του ονειροπόλου ιππότη και του πιστού υπηρέτη του, Σάντσο Πάντσα, ζωντανεύει στην οθόνη του Μεγάρου από τους κορυφαίους χορευτές του Μπαλέτου Μπολσόι

Ο «Δον Κιχώτης», ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του ρεπερτορίου των Μπαλέτων Μπολσόι, και οι συναρπαστικές περιπέτειές του ζωντανεύουν στη σκηνή του διάσημου ρωσικού θεάτρου σε μια λαμπερή παραγωγή που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη από τη Μόσχα την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

Ο εκκεντρικός ήρωας του Θερβάντες, ο Δον Κιχώτης, ξεκινά με τον πιστό του υπηρέτη Σάντσο Πάντσα το περιπετειώδες ταξίδι του προς αναζήτηση της Δουλτσινέας του. Καθ’ οδόν συναντά την Κίτρι, την πανέμορφη κόρη ενός πανδοχέα, στο πρόσωπο της οποίας πιστεύει ότι βρήκε την ιδανική αγάπη.

Με τη θαυμαστή τεχνική και την εκφραστική ομορφιά του corps de ballet, σε συνδυασμό με την ερμηνευτική δεινότητα των πρώτων χορευτών Εκατερίνα Κρισάνοβα και Σεμιόν Τσούντιν, ο Αλεξέι Φαντεγέτσεφ χορογραφεί μια παράσταση που κόβει την ανάσα βασισμένη στην υπέροχη μουσική του Μίνκους. Οι φαντασμαγορικές σκηνές με τους ταυρομάχους, τους χορευτές φλαμένκο, τους Τσιγγάνους, τις Δρυάδες, μας ταξιδεύουν στα χρόνια της ιπποσύνης και των ρομαντικών εραστών.

Η μετάδοση της παράστασης «Δον Κιχώτης» εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Στις φετινές μεταδόσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πέντε ακόμη εξαιρετικές παραγωγές του Μπαλέτου Μπολσόι: «Καρυοθραύστης» (23 Δεκεμβρίου), «Η Μπαγιαντέρα» (20 Ιανουαρίου), «Ωραία Κοιμωμένη» (17 Μαρτίου), «Χρυσή εποχή» (7 Απριλίου), «Σουίτα Κάρμεν-Πετρούσκα» (19 Μαΐου).

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μουσική: Léon Minkus
Χορογραφία: Aλεξέι Φαντεγέτσεφ
Λιμπρέτο: Μarius Petipa
(βασισμένο στο έργο του Θερβάντες)

Εκατερίνα Κρισανόβα (Κίτρι)
Σεμιόν Τσούντιν (Μπαζίλιο)
Αλεξέι Λοπαρέβιτς  (Δον Κιχώτης)
Όλγα Σμιρνόβα (Βασίλισσα των Δρυάδων)
Άννα Τιχομίροβα (Χορεύτρια του δρόμου)
Κριστίνα Καρασιόβα (Μερσέδες)

και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι

Δον Κιχώτης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ),  15 € (γενική είσοδος). Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 72 82 333, megaron.gr, καταστήματα Public