ΑΡΘΡΑ

Το φάντασμα των ΔΕΚΟ

Δημοσίευση 26 Νοεμβρίου 2010, 14:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το φάντασμα των ΔΕΚΟ
Facebook Twitter Whatsapp

«Το 2010 οι πολίτες έδειξαν ανοχή. Το 2011 θα πρέπει να τα βάλουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό.Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα».

«Το 2010 οι πολίτες έδειξαν ανοχή. Το 2011 θα πρέπει να τα βάλουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό.Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα».

Διαβάζοντας κανείς αυτήν την δήλωση του υπουργού Οικονομίας κ. Γώργου Παπακωνσταντίνου, δεν διακρίνει κάτι αρνητικό προς σχολιασμόν. Αντιθέτως, ο άνθρωπος φαίνεται να λέει με σαφή τρόπο το αυτονόητο. Ότι δηλαδή πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να τα κάνουμε ακόμη καλύτερα. Να θυσιάσουμε περισσότερα πράγματα για το καλό του τόπου.

Αμ δε… Η αναφορά του ήταν για τις ΔΕΚΟ, ειδικά. Ο «ίδιος μας ο εαυτός» κατά τον υπουργό, είναι οι ΔΕΚΟ. Και έχει δίκιο, διότι το νύν κυβερνών κόμμα στηρίχθηκε σ΄ αυτό το κατασκεύασμα των ΔΕΚΟ, όπου στη δεκαετία του -80 κυρίως, αλλά και αργότερα, τοποθετήθηκαν οι πιστότεροι από τους «δικούς μας». Για να είμαι ακριβοδίκαιος κατά ένα ποσοστό 80% τουλάχιστον, από το ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο «εαυτός» του ΠΑΣΟΚ, έρχεται τριάντα χρόνια μετά το άθλιο κατασκεύασμα των κομματικών μηχανισμών, με συντεχνιακές νοοτροπίες, να βρίσκεται στην κύρια θέση των υπευθύνων για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και τον κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης της οικονομίας. Όντως, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την κυβέρνηση το 2011. Η καλύτερα για το κυβερνών κόμμα. Αυτά παθαίνεις, όταν υποθάλπεις εγκλήματα. Αργά η γρήγορα τα φαντάσματά τους σε πλακώνουν…