ΑΡΘΡΑ

Οι κότες και το μπουρί της σόμπας!

Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου 2011, 08:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι κότες και το μπουρί της σόμπας!
Facebook Twitter Whatsapp

Σχεδόν σε κάθε τηλεοπτική συζήτηση ακούω μονότονα το εξής: Μα πέντε χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα! Δηλαδή επί πέντε χρόνια δεν έγινε κανένα νομοσχέδιο, δεν αποφάσισε και δεν πήρε η προηγούμενη Κυβέρνηση κανένα μέτρο, ο λαός λιμοκτονούσε και εν πολλοίς ζούσαμε σε μια δυστυχία.

Σχεδόν σε κάθε τηλεοπτική συζήτηση ακούω μονότονα το εξής: Μα πέντε χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα! Δηλαδή επί πέντε χρόνια δεν έγινε κανένα νομοσχέδιο, δεν αποφάσισε και δεν πήρε η προηγούμενη Κυβέρνηση κανένα μέτρο, ο λαός λιμοκτονούσε και εν πολλοίς ζούσαμε σε μια δυστυχία.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Σε ποια επίπεδα ήταν η ανεργία και σε ποια είναι σήμερα; Πότε μαζεύτηκαν τα ταμεία απο δεκάδες και έγιναν 13 για να μπορεί σήμερα η Κυβέρνηση να κάνει εκ νέου διορθωτικές κινήσεις; Οι μισθοί, οι συντάξεις; Η αγορά πως λειτουργούσε; Τίποτα λοιπόν; Ενώ σήμερα όλα δουλεύουν ρολόι ε;

Κέρδισε τις εκλογές ο Παπανδρέου και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να βγει στις αγορές και να φωνάξει: Είμαστε κλέφτες! Ο Καραμανλής και ο Σημίτης σας έκρυβαν τα ακριβή στοιχεία, σας φάγαμε τα λεφτά!

Αυτό δηλαδή ήταν έξυπνη κίνηση; Μήπως αυτή η τακτική ήταν που ανάγκασε τους ξένους να έλθουν και να μας βάλουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι; Γιατί τόσα χρόνια που χρωστούσαμε δεν είχαμε πρόβλημα δανεισμού; Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα. Ο δανεισμός. Αφού για εκατό πενήντα χρόνια κάθε τρεις μήνες πηγαίναμε και παίρναμε δανεικά και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα τι έγινε και άλλαξαν τα πράγματα. Αλήθεια γιατί κανένας δεν ρωτάει έναν Υπουργό να μας πει ποια διαχείριση έκανε η Κυβέρνηση Παπανδρέου και φτάσαμε εδώ;

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που έλεγε και ξανάλεγε οτι λεφτά υπάρχουν; Συνεπώς ή μας κορόιδευε ο κ. Παπανδρέου ή είχε μπερδέψει την βούρτσα με την...σκάλα.

Το κόλπο δεν πιάνει. Δεν μπορούν να λένε -ακόμα και έμπειροι δημοσιογράφοι- οτι τίποτα δεν έγινε για πέντε χρόνια. Και το χειρότερο να μην αντιδρούν οι Νεοδημοκράτες παριστάμενοι στις διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων. Μάλιστα αυτή η τακτική είναι άκρως εξευτελιστική για κάποια στελέχη της Κυβέρνησης Καραμανλή που χρημάτισαν και Υπουργοί να βγαίνουν σαν κότες και να τρώνε σφαλιάρες.

Ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για παράδειγμα ο οποίος ήταν Υπουργός σε δυο Υπουργεία δεν έχει να δώσει καμία απάντηση; Αυτός δηλαδή δεν έβαλε πενιά- όπως λένε- ούτε στο Τουρισμού ούτε στο Υγείας; Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος; Γιατί αλήθεια δεν λέει όσα αυτός έκανε στο Υπουργείο; Και άλλοι πολλοί.

Πέρασε η προπαγάνδα γιατί ο Καραμανλής απομονώθηκε και δεν βγάζει άχνα. Δεν είναι κατανοητό γιατί σε κάποια ζητήματα δεν παρεμβαίνει. Γιατί κανένας δεν μπορεί πραγματικά να πιστέψει εάν σκεφτεί ήρεμα έστω και 30 δευτερόλεπτα οτι σε ένα κράτος για πέντε χρόνια δεν γινόταν τίποτα αλλά οι κάτοικοι περνούσαν πολύ καλύτερα απο ότι σήμερα. Και το επιχείρημα οτι φάγαμε τα λεφτά και τα σπαταλήσαμε είναι μια εντελώς ηλίθια αντίληψη. Το είπαμε απο την αρχή. Το πρόβλημα το δημιούργησε ο κ Παπανδρέου όταν αποφάσισε να πει στους Ευρωπαίους οτι να εμείς σας κοροϊδεύαμε τόσα χρόνια. Ε, όταν του λες του άλλου οτι τον κορόιδευες και τους έτρωγες τα λεφτά τι θες να κάνει αυτός; Απλά θα σου ρουφήξει το αίμα. Αυτό κάνουν τώρα . Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Γιατί σε λίγο το αίμα θα μας το πίνουν με το μπουρί της σόμπας.

 

Καλημέρα σας....