ΑΡΘΡΑ

Άντε να μην αγανακτήσει...

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2011, 11:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Άντε να μην αγανακτήσει...
Facebook Twitter Whatsapp
Ο φίλος μου ο Παναγιώτης, εκεί που πίναμε το τσίπουρο του Σαββάτου κάτω από τις μουριές του Πόντιου στη Νέα Πεντέλη, μου είπε τον πόνο του:
Ο φίλος μου ο Παναγιώτης, εκεί που πίναμε το τσίπουρο του Σαββάτου κάτω από τις μουριές του Πόντιου στη Νέα Πεντέλη, μου είπε τον πόνο του: Αγόρασε ένα σπίτι το 2001- τότε το οικογενειακό του εισόδημα ήταν περίπου 10.000 ευρώ το μήνα. Και έβαλε
τοκοχρεολύσιο 1.000 ευρώ το μήνα. Νοικοκυρεμένα πράγματα.

Αγόρασε και ένα τζιπ το 2009- το οικογενειακό του εισόδημα ήταν πάλι 10.000 ευρώ το μήνα και οι τιμές είχαν πέσει γιατί είχαν καταργηθεί κάποιοι φόροι. Και πάλι νοικοκυρεμένα πράγματα.
Τώρα διαβάζει ότι ο Παπακωνσταντίνου θα βάλει έκτακτη εισφορά στα ακίνητα και άλλη έκτακτη εισφορά στα μεγάλα αυτοκίνητα.

Ο φίλος μου ο Παναγιώτης, έχει πλέον οικογενειακό εισόδημα περίπου 3.000 ευρώ το μήνα- απώλεια 70% δηλαδή, λόγω των προβλημάτων και των αποφάσεων που (από τον Παπακωνσταντίνου) έχουν ληφθεί. Το αυτοκίνητό του δεν το αγοράζει κανείς ! Αλλά και το σπίτι του αν σκεφτεί να το πουλήσει, πάλι δεν θα το αγοράζει κανείς.
Στο μεταξύ έχει πληρώσει τα... δάνεια της Αγγλίας σε έκτακτες εισφορές για το εισόδημα των παρελθόντων χρόνων, εισόδημα που πλέον δεν έχει.

Και πάνω στο δεύτερο τσίπουρο, μου έθεσε το ερώτημα: Μπορώ να μην  αγανακτήσω;
Αν του απαντούσα όχι, θα ήμουν μ@λ@κας...

Αντώνης Θ. Σκυλλάκος