ΑΡΘΡΑ

Οι… γαλοπούλες!

Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2011, 11:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι… γαλοπούλες!
Facebook Twitter Whatsapp
Του Ι.Κ Πρετεντέρη 

ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙςθΗςΗ
ότι μόλις κλείνει ένα θέμα, η πολιτική μας τάξη τρέχει να ανοίξει ένα άλλο. Μάλλον θα πρόκειται για κάποιου είδους διαστροφή ή μήπως μανία του τύπου «σε δουλειά να βρισκόμαστε» – ίσως επειδή φοβούνται με τι άλλο μπορεί να ασχοληθεί ο Διάβολος όταν δεν έχει δουλειά…
Του Ι.Κ Πρετεντέρη 

ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙςθΗςΗ
ότι μόλις κλείνει ένα θέμα, η πολιτική μας τάξη τρέχει να ανοίξει ένα άλλο. Μάλλον θα πρόκειται για κάποιου είδους διαστροφή ή μήπως μανία του τύπου «σε δουλειά να βρισκόμαστε» – ίσως επειδή φοβούνται με τι άλλο μπορεί να ασχοληθεί ο Διάβολος όταν δεν έχει δουλειά… ΤΟ ΤΕλΕΥΤΑΙΟ οργανάκι αφορά την ημερομηνία των εκλο- γών. Δεν προλάβαμε να αναπνεύσουμε από το δημοψήφισμα του Παπανδρέου, την κυβέρνηση του Παπαδήμου και την υπογραφή του Σαμαρά, δεν προλάβαμε να διασφαλίσουμε την έκτη δόση και τις νέες δανειακές συμβάσεις, ξανάρχι- σε το καλαμπούρι: πότε θα γίνουν οι εκλογές;

ΑΝΤΙλΑμβΑΝΟμΑΙ ότι ορισμένοι (ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση…) εμφορούνται από τη διάθεση να γίνουν όσο αργότερα γίνεται, ενδεχομένως να μη γίνουν και ποτέ.

λΟγΙκΟ. Ούτε οι γαλοπούλες θέλουν να έλθουν τα Χριστού- γεννα. Ο εύλογος φόβος τους, όμως, ουδέποτε εμπόδισε τα Χριστούγεννα να εορτάζονται κατά τα συμφωνηθέντα.

ΑΝΤΙλΑμβΑΝΟμΑΙ, επίσης, ότι ορισμένοι κύκλοι συμ- φερόντων θεωρούν τις εκλογές κάτι σαν περιττή διαδικα- σία από τη στιγμή που οι ίδιοι και οι εκπρόσωποί τους μπο- ρούν να γνωρίζουν και να προσδιορίζουν «το καλό του τό- που» χωρίς ενοχλητικές μπερδεψοδουλειές.

ΕΙΝΑΙ κΙ ΑΥΤΟ μια άποψη. Η άποψη μιας «πεφωτισμένης ολιγαρχίας» για την οποία δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει την καλύτερη γνώμη.

ΑλλΑ (κΑλΩς Ή κΑκΩς) τόσο για τις γαλοπούλες όσο και για τους «πεφωτισμένους ολιγάρχες», η χώρα μας εί- ναι μια δημοκρατία. Και στις δημοκρατίες (τους αρέσει, δεν τους αρέσει) ο λαός έχει την τελευταία λέξη μέσα από μια προσδιορισμένη διαδικασία που ονομάζεται «εκλογές».

ΑΝΤΙ, λΟΙΠΟΝ, να σχεδιάζουμε πώς θα αποτραπεί η φυ- σική λειτουργία της δημοκρατίας, θα συνιστούσα να αφε- θεί απερίσπαστη η κυβέρνηση Παπαδήμου να κάνει τη δουλειά της.

μΙΑ ΔΟΥλΕΙΑ που τώρα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ημερομηνία των εκλογών αλλά και η οποία δεν μπορεί πα- ρά να οδηγήσει σε μια ημερομηνία εκλογών. Το συντομό- τερο δυνατόν.

ΕΝΤΑξΕΙ, θα μου πείτε, η κουβέντα είναι περιττή διότι όλα αυτά θα τα ρυθμίσει η ζωή. Η χώρα δεν μπορεί να ζει σε παρατεταμένη ακυβερνησία. Σωστό.

ΑλλΑ, ΑκΟμΗ κι έτσι, η κυβέρνηση δεν έχει χρόνο στη διάθεσή της: όχι λόγω των εκλογών αλλά λόγω των ευρω- παϊκών εξελίξεων που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

θΑ ΗΤΑΝ κΡΙμΑ, λοιπόν, να χρησιμοποιήσουν και να σπαταλήσουν κάποιοι αυτόν τον ανύπαρκτο χρόνο όχι για να προλάβουν τις εξελίξεις αλλά για να μεταθέσουν τις εκλογές.

θΑ ΗΤΑΝ κΡΙμΑ αλλά και ανεύθυνο. Τόσο δημοκρατικά όσο και εθνικά.

Πηγή: Τα Νέα