Απούσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα είναι η πρωταθλήτρια του ύψους, Γελένα Σλεσαρένκο, η οποία περιμένει τον ερχομό του πρώτου της παιδιού.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του ύψους το 2004 στην Αθήνα έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί και αποφάσισε να μην κατέβει με τα χρώματα της Ρωσίας. Η τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 σταμάτησε την προετοιμασία της και θα περιμένει να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι τους επόμενους μήνες.

«Θέλαμε πολύ με τον άνδρα μου να γίνουμε γονείς, αλλά, μετά το Πεκίνο, πρωταρχικός μου στόχος ήταν να ασχοληθώ με τον τραυματισμό μου και να γίνω καλά», τόνισε η 30χρονη πρωταθλήτρια και δις παγκόσμια πρωταθλήτρια στον κλειστό, συμπληρώνοντας πως:

«Πιθανώς, θα μου άρεσε να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, να αποκτήσω στη συνέχεια ένα παιδί και μετά να προετοιμαστώ για τους επόμενους Ολυμπιακούς στο Ρίο. Όμως, το παράδειγμα της Άννα Τσιτσέροβα, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στην Νταεγού, λίγους μόλις μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της, μου δίνει κίνητρο. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και ξέρω πόση δύναμη της έδωσε αυτό, το ίδιο ελπίζω να συμβεί και με μένα».

Πηγή: woop.gr