Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η κατάσταση, ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες. Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις των «ερυθρολεύκων» για την σημερινή πολύ δύσκολη αναμέτρηση στα "Πηγάδια" (17:15).
Απέναντι σε μία Ξάνθη που τρέχει ένα σερί εννιά αήττητων αγώνων!

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί σήμερα στην Ξάνθη χωρίς δύο βασικά του στελέχη. Τους Ράφικ Τζιμπούρ και Κέβιν Μιραλάς. Συν τον Χολέμπας που ταλαιπωρείται από πόνους στον αστράγαλο.

Ο Βαλβέρδε, όπως είπε κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Ξάνθη, έχει τις λύσεις για να επουλωθούν οι πληγές του Ολυμπιακού με τους τραυματισμούς των Τζιμπούρ και Μιραλάς. Και μία λύση είναι ο Ντιόγκο, ο οποίος δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό σήμερα είναι να μην αφήσει κενούς χώρους στην Ξάνθη, η οποία είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Αυτό τονίζει ο Βαλβέρδε στους παίκτες του, αυτό είπε και στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στην ακριτική πόλη.

Από την άλλη όμως αυτό που θέλει είναι να επιβάλει και τον ρυθμό του. Κλειδί στη σημερινή αναμέτρηση θα είναι ο Ιμπαγάσα, αν και εφόσον ξεκινήσει. Πρόθεση του Βαλβέρδε είναι να τον ξεκινήσει, αλλά υπάρχει ο προβληματισμός από το γεγονός ότι έλειψε δύο μέρες από την προπόνηση, κάνοντας το μακρινό ταξίδι για την Αργεντινή.

Πάντως, όταν ο Ιμπαγάσα λέει ότι αισθάνεται καλά, τότε από αυτόν θα ξεκινήσει την ενδεκάδα. Για καλό και για κακό πάντως, θα μιλήσουν οι δυο τους σήμερα στο ξενοδοχείο.

Γενικώς, υπάρχει μία σύγχυση για την κατάρτιση της ενδεκάδας. Περισσότερο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν, μιας και ο Βαλβέρδε δεν έχει δοκιμάσει κάτι στην προπόνηση.

Για παράδειγμα, αν ξεκινήσει ο Ιμπαγάσα, τότε θα παίξει πίσω από τον Ντιόγκο, ο οποίος έχει σαφέστατο προβάδισμα από τον Πάντελιτς που ναι μεν προπονείται κανονικά, αλλά ακόμα δεν είναι στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για να βγάλει 90λεπτο.
Επίσης πίσω από τον Ιμπαγάσα θα παίξουν δύο εκ των Μανιάτη, Μοντέστο, Μακούν ή Ορμπάιθ. Όλα δηλαδή γυρνάνε γύρω από τον «Κάνιο». Στις πτέρυγες θα είναι σίγουρα ο Φουστέρ και αριστερά ένας εκ των Φετφατζίδη ή Αμπντούν.

Η δε άμυνα θα απαρτίζεται από τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και Μαρκάνο. Εκτός κι αν κάνει την έκπληξη χρησιμοποιώντας τον Τοροσίδη αριστερό μπακ και τον Μοδέστο δεξί! Όπως είχε κάνει στην Κέρκυρα δηλαδή.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, είναι να κόψει το αήττητο σερί που τρέχει η Ξάνθη εδώ και εννιά ματς. Και για να συμβεί αυτό, σύμφωνα με τον Βαλβέρδε, θα πρέπει να σκοράρει στο πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός, έτσι ώστε να ανοιχτεί η Ξάνθη και να μην περιμένει μόνο με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει προβλήματα στον Μέγιερι.

Πηγή: woop.gr