current views are: 1

22 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση17:26

Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-0

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς (το πρώτο ήταν με την Δόξα Δράμας) ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο της νίκης. Φυσικά, τα δύο παιχνίδια δεν έχουν τόσες ομοιότητες, όσο κυρίως διαφορές.

Δημοσίευση 17:26’
αρθρο-newpost

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς (το πρώτο ήταν με την Δόξα Δράμας) ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο της νίκης. Φυσικά, τα δύο παιχνίδια δεν έχουν τόσες ομοιότητες, όσο κυρίως διαφορές.

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς (το πρώτο ήταν με την Δόξα Δράμας) ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο της νίκης. Φυσικά, τα δύο παιχνίδια δεν έχουν τόσες ομοιότητες, όσο κυρίως διαφορές.
Οι Πειραιώτες αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο κακοί, δεν απειλήθηκαν όπως με την Δράμα, είχαν την κατοχή και την κυριαρχία στο παιχνίδι, όμως αυτό που τους έλειπε ήταν οι αποτελεσματικότητα και πάνω απ’ όλα η τύχη.

Με τον Πάντελιτς στην επίθεση, τους Αμπντούν και Φετφατζίδη στις πτέρυγες, τον Ορμπάιθ να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Μοδέστο να είναι δεξί μπακ, παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε την ομάδα του στα Πηγάδια. Οι υπόλοιποι παίκτες που επιλέχθηκαν ήταν δεδομένο πως θα αγωνιστούν. Από την άλλη πλευρά, οι Ακρίτες έπαιξαν με σύστημα 4-2-3-1 και τους Μαρσελίνιο, Πόι και Βλαχοδήμο, πίσω από τον Μαρκόβσκι.

Ο ρυθμός ήταν καλός στα πρώτα λεπτά, με τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά να παίρνουν από νωρίς τον έλεγχο της αναμέτρησης, δίχως όμως να απειλούν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Το παιχνίδι γινόταν στο μισό γήπεδο (από την σέντρα και μπροστά, προς την εστία των γηπεδούχων), με τον Ολυμπιακό να πιέζει αλλά να έχει πρόβλημα στην τελευταία πάσα.
Επιπλέον, οι “ερυθρόλευκοι” έπαιζαν μονάχα από τα αριστερά και συγκεκριμένα τον Αμπντούν, ενώ από τα πράγματα άλλαξαν, όταν ο Αλγερινός μετακινήθηκε στην απέναντι πτέρυγα. Κατά τ’ άλλα, σημαντικές ευκαιρίες δεν είδαμε, ούτε ο Βιβιανί προβληματίστηκε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος.

Από την άλλη, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, μπορεί να ήταν παρατηρητές στη μεγαλύτερη διάρκεια του 45λεπτου και να είχαν λίγα λεπτά την μπάλα στα πόδια τους, όμως είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Μαρκόβσκι να μην βρίσκει καλά την μπάλα, στο 8ο λεπτό.

Παρά την μέτρια εμφάνιση των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι, το σκορ στο ημίχρονο θα μπορούσε να γίνει 0-1, όταν στο 45′ ο Φετφατζίδης έβγαλε μπαλιά, ο Αμπντούν πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά τελικά η μπάλα πέρασε άουτ και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι και αποφασισμένοι να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ, όμως αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι αμυντικά. Κάπως έτσι την πάτησαν και στο 52′, η Ξάνθη κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της τελική προσπάθεια. Ο Βασιλακάκης έβγαλε ωραία κάθετη για τον Βλαχοδήμο και εκείνος με ωραίο πλασέ, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Το γκολ της Ξάνθης θορύβησε τόσο τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και τους παίκτες του που φάνηκαν πως ξύπνησαν από την λήθαργο και πάτησαν γκάζι. Είχαν μάλιστα και κάποιες καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν με Μοδέστο (58′), Φετφατζίδη (59′), Μανιάτης (67′) και Τοροσίδη (71′), όμως τις σπατάλησαν και το 1-0 παρέμενε.

Ο Βαλβέρδε έκανε δύο γρήγορες αλλαγές (ο Τοροσίδης μπήκε στη θέση του Μοδέστο και ο Ντιόγκο αντί του Ορμπάιθ), όμως τα λεπτά περνούσαν και το άγχος αυξανόταν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έκαναν μια ύστατη προσπάθεια, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με Ντιόγκο και Πάντελιτς, όμως η τύχη σήμερα δεν ήταν με το μέρος τους.

Στις καθυστερήσεις, ο Εντιμάρ ανέτρεψε τον Τοροσίδη εντός περιοχής, ο Κωνσταντινέας όμως δεν έδωσε πέναλτι, κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο. Παρόλα αυτά, το 1-0 δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός υπέστη τη δεύτερη ήττα.

Το φιλμ της αναμέτρησης
7′ Ο Αμπντούν μπήκε από αριστερά στην περιοχή της Ξάνθης, έκανε το 1-2 με τον Ιμπαγάσα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.
8′ Κεφαλιά του Πάντελιτς για τον Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Βιβιανί.
9′ Ο Μαρκόβσκι βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ξεπέρασε το εμπόδιο του Παπαδόπουλου αλλά απέναντι στον Μέγκιερι κλότσησε αέρα!
17′ Ο Φετφατζίδης έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά, συνέκλινε προς τα μέσα αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον γκολκίπερ της Ξάνθης.
45′ Εξαιρετική  Φετφατζίδη από αριστερά και γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Αμπντούν να κάνει την προβολή και την μπάλα να φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βιβιανί.
51′ Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά αλλά απέκρουσε ο Βιβιανί.
52′ ΓΚΟΟΟΛΛΛ από τον Βλαχοδήμο (1-0)! Ο Βασιλακάκης με ωραία πάσα βρήκε τον Βλαχοδήμο σε θέση μέσα δεξιά και ο τελευταίαος πλάσαρε τον Μέγκιερι κάνοντας το 1-0 για την Ξάνθη.
58′ Γύρισμα του Αμπντούν και σουτ του Μοδέστο που μπλόκαρε ο Βιβιανί.
59′ Ο Φετφατζίδης με συνεχόμενες ντρίμπλες μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
67′ Ο Μανιάτης βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Ξάνθης αλλά το σουτ που έκανε με το αριστερό πέρασε μόλις άουτ.
71′ Κεφαλιά του Τοροσίδη για τον Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Βιβιανί.
80′ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Βιβιανί να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση σε τετ α τετ με τον Ντιόγκο.
81′ Ο γκολκίπερ της Ξάνθης είπε όχι στον Αμπντούν, εξουδετερώνοντας το σουτ που επιχείρησε.
87′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Ιμπαγάσα να σουτάρει από πλάγια αριστερά, τον Πάντελιτς να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας, η οποία έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βιβιανί.
92′ Για πέναλτι διαμαρτύρεται ο Τοροσίδης, που βλέπει την κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Στο ριπλέι φαίνεται κράτημα του Εντιμάρ στον αμυντικό του Ολυμπιακού. 

Ταυτότητα αγώνα
Διαιτητής: Κωνσταντινέας Πέτρος (Μεσσηνίας)
Α’ Βοηθός: Ακρίβος Χρήστος (Αθηνών)
Β’ Βοηθός: Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας)
4ος Διαιτητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)
Παρατηρητής: Καλαθενός Μιχαήλ (Δωδ/νήσου)
Οι συνθέσεις των ομάδων 
Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Εντιμάρ, Βασιλακάκης, Ντάνι, Βλαχοδήμος, Μαρσελίνιο (69′ Φλίσκας), Πόι (85′ Σουάνης), Μαρκόβσκι. 
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο (62′ Τοροσίδης), Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μανιάτης, Ορμπάιθ (67′ Ντιόγκο), Αμπντούν (82′ Φουστέρ), Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Πάντελιτς. 

Πηγή: Sport24.gr


σχετικα αρθρα