Ο Ερίκ Αμπιντάλ δεν είναι απλά ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά και ένας τεράστιος άνθρωπος που ξέρει τι θα πει να μάχεσαι για την ζωή σου. Ο 32χρονος Γάλλος αριστερός μπακ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος πριν λίγες μέρες έδωσε τη νίκη στην ομάδα του μέσα στο «Μπερναμπέου» κόντρα στην Ρεάλ, δίδαξε μαθήματα ανθρωπιάς.

Ο Αμπιντάλ προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση όταν δώρισε το πανάκριβο του ρολόι Rolex σε ένα νεαρό που πάσχει από καρκίνο. Πιο συγκεκριμένα, στον 15χρονο Χουάν Γκαρσία.

Μετά το τέλος της επίσκεψης της ομάδας σε ένα τοπικό νοσοκομείο, ο άνθρωπος που πέρυσι κέρδισε την ίδια ασθένεια όταν είχε διαγνωστεί με όγκο στο ήπαρ, έδωσε ένα Rolex Daytona που κοστίζει 23.000 ευρώ (!) στο νεαρό.

Πιστεύεται, μάλιστα πως είναι ειδική έκδοση για κάθε μέλος της "Μπάρτσα" ως δώρο για την κατάκτηση του Champions League και του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο πατέρας του 15χρονου, Γκαρσία Σέρα, δήλωσε: «Το μόνο πράγμα που μπόρεσα να πω στο γιο μου ήταν, «Έχεις στο κεφάλι σου το ίδιο πράγμα που ο Αμπιντάλ είχε στο συκώτι του, και αύριο θα στο αφαιρέσουν".

«Ο γιος μου είπε, "Μπαμπά μπορώ να έχω τη φανέλα του Αμπιντάλ; Θα αγωνιστώ σαν κι αυτόν και θα κερδίσω το δικό μου Τσάμπιονς Λιγκ". Δεν έκλαψε, ήταν ο μόνος από εμάς που δεν έκλαψε. Μπήκε στο χειρουργείο με τη φανέλα του Αμπιντάλ, και το είχε δίπλα στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο».

Ο πατέρας Γκαρσία, πρόσθεσε: «Ήταν αδύνατο να πείσω τον Ερικ να πάρει πίσω το ρολόι, μου είπε: "Δεν έχει σημασία τι αξίζει. Θέλω ο γιος σου να είσαι ευτυχισμένος".

«Μας αγκάλιασε όλους μας και συνέχισε την επίσκεψή του σε άλλα άρρωστα παιδιά. Κοίταξα τον γιο μου, και δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της ευτυχίας στο πρόσωπό του. Είχα ξεχάσει πως έμοιαζε όταν ήταν χαρούμενος.

«Η επίσκεψη των παικτών βελτίωσε τη ψυχολογία των παιδιών περισσότερο από οποιοδήποτε φάρμακο. Για την οικογένειά μου το μεγάλο είδωλο θα είναι πάντα Ερίκ Αμπιντάλ. Είναι περισσότερο από ένας παίκτης για μας».


Πηγή: woop.gr