Τον δρόμο για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναικό έδειξε με σημερινή του συνέντευξη στο "Sentra Goal", o Yπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, αφού ανέφερε ξεκάθαρα στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που κατατίθεται σήμερα και αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες, θα περιλαμβάνεται η διάταξη που θα επιτρέπει σε ξένους επιχειρηματίες να αποκτούν ελληνικές αθλητικές εταιρείες:
"Ένα από τα πράγματα που υπήρχε και προστάτευε ένα άρρωστο σύστημα ήταν η απαγόρευση ένας ξένος επιχειρηματίας να επενδύσει στον ελληνικό αθλητιμό.

Ο αθλητισμός έχει τεράστια αναπτυξιακή βάση, αρκεί να κινείται πάνω σε υγιή όρια" ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις-Γερουλάνου, που όλα δείχνουν ότι βάζουν στη τελική ευθεία το ιδιοκτησιακό θέμα του "τριφυλλιού".
Ο Υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη:
- Στις μειωμένες δραματικά επιδοτήσεις προς τις ομοσπονδίες, τονίζοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια τα λεφτά που δώσαμε πήγαν σε λάθος δραστηριότητες».
-Στο αυτοδιοίκητο και την απόφαση του καλοκαιριού να μην «κλείσει» τελικά το πρωτάθλημα, λέγοντας συγκεκριμένα πως «εάν σκεφτόταν το πολιτικό κόστος, θα το είχε κλείσει».
-Στο θέμα του ντόπινγκ και το μοντέλο που υπήρχε και στηρίχθηκε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το οποίο πρέπει να αλλάξει.
-Στο στοίχημα , υπογραμμίζοντας πως η λύση δεν είναι «πονάει χέρι, κόβει χέρι». Πιο αναλυτικά, ο Π. Γερουλάνος ανέφερε:

1. Για το ποιος κάνει το κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Σαν εκπρόσωπος της πολιτείας αυτή η συζήτηση δεν με αφορά σε ότι αφορά τον κλειστό χώρο του ποδοσφαίρου, έχουμε δεχτεί ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αυτοδιοικηθεί στο πλαίσιο το ευρωπαϊκό.
Αυτό που μας αφορά εάν κινδυνεύουν ζωές, εάν κινδυνεύουν οι νόμοι του κράτους, εκεί η πολιτεία έχει την υποχρέωση να τηρεί τους νόμους του κράτους. Πρέπει να καταλάβουμε ποια είναι τα όρια του καθενός. Δεν με ενδιαφέρει από ποιον θα διοικείται αρκεί να τηρούνται οι νόμοι του κράτους».
2. Για το στοίχημα και τις "επιπτώσεις" που έχει:

«Εχει καταφέρει να βάλει καινούργιες διαστάσεις και είναι μία από τις πηγές που κάποια πηγαίνουν λάθος, δεν είμαι έτοιμος να σταματήσω μια τέτοια δραστηριότητα που επίσης αποφέρει, η λύση δεν είναι `πονάει χέρι, κόψει χέρι', το θέμα είναι να επενδύσουν αυτοί που νοιάζονται για το ποδόσφαιρο, όχι μόνο αυτοί που θέλουν κέρδη, πρέπει να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας να δώσουμε μια άλλη εικόνα για τον αθλητισμό».

3. Για τη παρακαταθήκη, που θα ήθελε να αφήσει:

«Το ουσιαστικό είναι να μεταφέρουμε την προσοχή της πολιτείας από αυτό που μέχρι σήμερα της τράβαγε την προσοχή και να αρχίσουμε να επενδύουμε εκεί που γίνεται συλλογική δουλειά, εκεί που ο κόσμος δουλεύει μαζί, ζητάει κάτι καλύτερο. Να βγάλουμε την προσοχή από αυτό που μας διχάζει σε αυτό που μας ενώνει. Εάν το κάνει αυτό τότε η κρίση θα μείνει πίσω».
4. Για το "μαχαίρι" στις Ομοσπονδίες:
«Δεν μπορώ να αδικήσω κανέναν και είναι ο ρόλος της πολιτείας να ακούσει τα παράπονα. Αν αυτό που συμβαίνει σήμερα, το μόνο που μπορώ να πω είναι κοιτάξτε τα λεφτά που πετάξαμε στο παρελθόν'. Σήμερα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητες, να δούμε που πάνε τα λεφτά.

Να έχεις τα αθλήματα και να τα χρηματοδοτείς είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μακάρι να είχαν τις επιλογές οι νέοι να δοκιμάσουν και νέα αθλήματα. Σαν πολιτεία όμως το τι επιλέγεις να στηρίξεις είναι διαφορετικό. Πρέπει να μιλήσουμε για αθλητική πολιτική, που έρχεται η πολιτεία να παρέμβει για να κάνει τον αθλητισμό κάτι διαφορετικό.

Εχουμε μια τεράστια παράδοση, μια τεράστια υποχρέωση απέναντι στον Παγκόσμιο αθλητισμό, μέχρι τώρα χρηματοδοτούσαμε με λάθος τρόπο». Πηγή: Woop.gr