current views are: 1

26 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση07:12

Γόντικας: «Σοβαρές και προχωρημένες διαπραγματεύσεις»

Για την πορεία του Παναθηναϊκού προς τον τίτλο, αλλά και τις εξελίξεις στα διοικητικά της πράσινης ΠΑΕ, μίλησε ο Δημήτρης Γόντικας στον Novasport FM 94,6.

Δημοσίευση 07:12’
αρθρο-newpost

Για την πορεία του Παναθηναϊκού προς τον τίτλο, αλλά και τις εξελίξεις στα διοικητικά της πράσινης ΠΑΕ, μίλησε ο Δημήτρης Γόντικας στον Novasport FM 94,6.

Για την πορεία του Παναθηναϊκού προς τον τίτλο, αλλά και τις εξελίξεις στα διοικητικά της πράσινης ΠΑΕ, μίλησε ο Δημήτρης Γόντικας στον Novasport FM 94,6. Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή: «Κοιτάμε να νικάμε κάθε παιχνίδι. Δώσαμε πολλά ματς μέσα στον Ιανουάριο και αυτό τελειώνει με τη Δόξα. Πρέπει να πάρουμε και αυτόν τον αγώνα. Το νούμερο 1 είναι η ομοιογένεια και το γεγονός πως έχουμε δεμένο σύνολο. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στο στήσιμο του προπονητή και η τεχνική ηγεσία παίρνει ένα βαθμό πολύ κοντά στο άριστα για αυτό που έχει πετύχει».

Για τον Φερέιρα:
«Δεν μπορώ να πω πως δεν νοιώθω δικαιωμένος. Ο Φερέιρα δεν κρίνεται μόνο από το αποτέλεσμα. Η σημερινή τεχνική ηγεσία και έχει στήσει σωστά την ομάδα και έχει κερδίσει με τη διαχείρισή της τους παίκτες. Παράδειγμα ο Καρνέζης ή και οι δύο παίκτες που πέρυσι δεν ήταν οι ίδιο. Ο Κλέιτον και ο Σιμάο, που ο δεύτερος νομίζω κάνει την καλύτερη χρονιά του. Η διαχείριση των νεαρών, όπως ο Μαυρίας και ο Καπίνο που φαίνεται πως θα έχει αξιοζήλευτη πορεία. Όλα αυτά τα στοιχεία μας κάνουν να λέμε πως πήραμε μια σωστή απόφαση να κρατήσουμε τον Φερέιρα. Το να απομακρυνθεί το καλοκαίρι όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, δεν ήταν μόνο θέμα χρημάτων.
Όταν έχεις κάποιος σου δείχνει τη δουλειά του με αυτούς τους τρόπους, προσπαθείς να τον αξιοποιήσεις. Αυτό δεν είναι μόνο η προετοιμασία και το κοουτσάρισμα. Είναι να βρει παίκτες, να τους αξιοποιήσει -ιδίως τους Έλληνες- και πολλά άλλα πράγματα. Ο κ. Φερέιρα και οι συνεργάτες του έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Στην προετοιμασία μας είχε πει πως θα έπρεπε να είχαμε κάνει κάποια πράγματα, όμως έτσι όπως ήταν η κατάσταση αν δεν υπήρχαν αποδεσμεύσεις δεν μπορούσαμε να κάνουμε άλλες κινήσεις».

Τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στον κόσμο:
«Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως κάθε ένα από τα επόμενα ματς θα είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι δυνατό να χάνουμε το πρώτο ημίχρονο και να αγχωνόμαστε στο δεύτερο. Δεν υπάρχει ούτε ένα εύκολο ματς και θα είναι μια δύσκολη διαδρομή μέχρι τέλους».

Για τη στάση των ποδοσφαιριστών:
«Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από τη συνεργασία και την ανοχή των παικτών. Υπήρχε ωριμότητα και σε αυτές τις περιπτώσεις η επιτυχία αγιοποιεί τα πάντα. Εάν δεν πηγαίναμε καλά, θα είχαμε προβλήματα και στην ομάδα. Είναι προς τιμήν των παιδιών τα υψηλά συμβόλαιο που ζήτησαν να πληρώνονται πρώτα οι παίκτες με τα χαμηλότερα».

Για τις εξελίξεις στα διοικητικά:
«Υπάρχουν αρκετά σοβαρές και προχωρημένες διαπραγματεύσεις. Είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον, αυτή η ιστoρία θα τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετικούς ανθρώπους στο μετοχολόγιο και ίσως να γίνει κάτι από εκεί».

Για την κατάσταση στα οικονομικά της ομάδας:
«Δεν υπάρχει άνεση στα οικονομικά, η ομάδα λειτουργεί, όμως η κατάσταση θα γίνει ασφυκτική. Κι εδώ πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές που έχουν βάλει πλάτη. Δεν είχαμε πρόβλημα να ξοδέψουμε 200 χιλιάδες για να πάρουμε παίκτη. Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε όμως, με δεδομένη την κατάσταση με τους υπόλοιπους παίκτες. Άλλωστε με μια καλύτερη διαχείριση του υπάρχοντος υλικού, όπως με τον Μπιάρσμιρ, όλα πήγαν καλά. Αυτό που χαλυβδώνει τις ομάδες είναι οι δυσκολίες και έτσι σφυρηλατούνται οι σχέσεις μεταξύ των παικτών».

Για το αν ο Παναθηναϊκός με το +5 έχει αγκαλιάσει τον τίτλο:
«Απέχουμε πολύ από το πρωτάθλημα. Έχουμε δυσκολίες αυτήν την ώρα και πρέπει αν επικεντρωνόμαστε σε κάθε ματς ξεχωριστά».

Ο κ. Γόντικας ρωτήθηκε για τον Ολυμπιακό και απάντησε:
«Μόνο για τον Παναθηναϊκό θέλω να μιλήσω, για κανέναν
άλλον».

Για το ραντεβού με τον Βγενόπουλο:
«Συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για το πώς μπορεί να βοηθήσει. Μίλησα όμως και με άλλους μετόχους. Όλα αυτά δεν είναι ούτε συζητήσιμα ούτε ανακοινώσιμα, εκτός κι αν επιλέξουν οι ίδιοι να το δημοσιοποιήσουν. Χρήματα μπορεί να μπουν χωρίς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για παράδειγμα με δανεισμό. Αν λήξει η παρούσα αύξηση χωρίς αποτέλεσμα και κατατεθεί και πρόταση για καινούρια τιμή, καλείται νέα γενική συνέλευση».

Για τον έλεγχο της UEFA:
«Εάν μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν έχουμε λύσει το διοικητικό, το θέμα με την UEFA θα είναι το μικρότερο από τα προβλήματά μας. Θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα. Η αίσθησή μου είναι πως μια ομάδα σαν τη δική μας θα βρει τον τρόπο να λύσει τα προβλήματά της».

Για τις υποθέσεις Νίνη και Σιμάο:
«Ο ίδιος ο παίκτης θέλει να βρεθεί εκτός Ελλάδας. Δεν ξέρω επίσημα για την Πάρμα. Για τον Σιμάο βρισκόμαστε σε συζητήσεις για να τα βρούμε. Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Κάθε ομάδα έχει κάποια όρια που δεν μπορεί να τα υπερβεί. Λαμβάνουμε υπόψη μας πάντα τις οικονομικές συγκυρίες της εποχής αλλά και το financial fair play, που λέει πως μπορείς να ξοδεύεις μόνο τόσα όσα μπορείς να βγάζεις και να παράγεις».

Για τον Λέτο, τον Καπίνο και το αν υπάρχει πρόταση παραχώρησης:
«Δεν έχουμε καμία επίσημη πρόταση για τον Λέτο. Αν έρθει, θα εξαρτηθεί από το ύψος της. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα. Όσο για τις φήμες για τον Καπίνο, το μόνο που».

Για την παρουσία του κόσμου:
«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε τους οπαδούς μας και στο ΟΑΚΑ και εκτός έδρας. Είναι μια διαρκής προσπάθεια. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να το κάνουμε. Θέλουμε τους οπαδούς μας κοντά μας όσο πιο μαζικά γίνεται».

Για τη διαιτησία:
«Τα πράγματα κρίνονται τη στιγμή που γίνονται. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την αλλαγή στην ηγεσία της. Πιστεύω πάντως, πως φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα από πέρυσι».

Πηγή: pamesports.gr


σχετικα αρθρα