Στο κρισιμότερο παιχνίδι στο Αϊντχόφεν, στον τελικό, έμελλε να κάνει η Εθνική μας ομάδα γυναικών την χειρότερη εμφάνιση της, με επακόλουθο να χάσει με κατεβασμένα χέρια από την Ιταλία με 13-10, περιοριζόμενη στο ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ στην πισίνα και έτσι, όπως και στο Ζάγκρεμπ το 2010, έμεινε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, δίνοντας την ευκαιρία στη "σετερόσα" να ανέβει και πιο εύκολα και απ' ό,τι ίσως ονειρευόταν στην κορυφή. Σίγουρα πάντως με την εμφάνιση τους αυτή οι διεθνείς μας αδίκησαν τον εαυτό τους...

Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν απογοητευτικό. Η ασφυκτική άμυνα των Ιταλίδων του δημιούργησε αρκετά προβλήματα, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις για να την διασπάσει και έτσι η "σετερόσα" επέβαλε τον ρυθμό της και έκανε...πάρτι. Στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου προηγήθηκε με 4-1 και στο ξεκίνημα της τρίτης εκτόξευσε τη διαφορά στο +6 (8-2).

Με τις διεθνείς μας να συνεχίζουν να είναι ωσεί παρούσες και να μην δείχνουν σημάδια ανάκαμψης και αντίδρασης, οι Ιταλίδες διατηρήθηκαν εύκολα σε απόσταση ασφαλείας με 10-4 ενώ στην τελευταία περίοδο ο ρυθμός έπεσε, με την Ελλάδα να καταφέρνει απλά να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα, χάνοντας με 13-10.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-2, 3-4, 4-3.

Πηγή: contra.gr