Σε έναν εξαντλητικό τελικό μαραθώνιας διάρκειας έξι ωρών ο Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε την αντίσταση του Ράφαελ Ναδάλ με 3-2 σετ για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο αυστραλιανό Open και να κατακτήσει τον 5ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του.
Ο Σέρβος τενίστας ξεπέρασε τον εαυτό του σε μια μάχη, που θα έφτανε να κριθεί όχι στο ταλέντο των δυο αντιπάλων, αλλά στο ποιος από τους δυο θα κατάφερνε να παραμείνει όρθιος στα πόδια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι μόνο ένα σετ κρίθηκε σε λιγότερο από μια ώρα (το τρίτο σε 44 λεπτά), κάτι που είναι εμφανές και από τον αριθμό των γκέιμς που παίχθηκαν (5-7, 6-4, 6-2, 6-7, 7-5). 

Στο πέμπτο και καθοριστικότερο όλων η εξάντληση φάνηκε να κάμπτει τον Νόλε, όπως είναι το χαϊδευτικό του Τζόκοβιτς, με τον Ισπανό να κάνει το μπρέικ και να φτάνει μια ανάσα από τον τίτλο. Παρόλα αυτά, το νο1 στην Παγκόσμια Κατάταξη άντεξε στην πίεση που του ασκήθηκε και εκμεταλλευόμενος ένα μικρό διάλειμμα βρήκε ξανά τις χαμένες του δυνάμεις, προκειμένου να επιχειρήσει την τελική του αντεπίθεση, που τον έστειλε στο βάθρο του νικητή.

Πηγή: naftemporiki.gr