Σε τεράστιο κίνδυνο εκτέθηκε η υγεία του Ρονάλντο την παραμονή του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ του 1998 σύμφωνα με φημισμένο Ιταλό γιατρό.

Ενα από τα μεγάλα μυστήρια του σύγχρονου παγκοσμίου ποδοσφαίρου παραμένει έως και τις μέρες μας άλυτο. Τι ακριβώς υπέστη ο Ρονάλντο την παραμονή του τελικού του Μουντιάλ του 1998 και παρουσιάστηκε αγνώριστος κόντρα στη Γαλλία;

Τη δική του εκδοχή έδωσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ιταλίας ο καθηγητής καρδιολογίας Μπρούνο Κάρου ο οποίος όπως, δήλωσε, είχε πρόσβαση στις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε ο Βραζιλιάνος σταρ εκείνη την εποχή.

Το συμπέρασμα του φημισμένου γιατρού ήταν ότι ο Ρονάλντο είχε υποστεί καρδιακή προσβολή με έντονη καρδιακή αρρυθμία αφού οι σφυγμοί του δεν ξεπερνούσαν τους 18 ανά λεπτό.

Κατά τη γνώμη μου του Κάρου, η διάγνωση για επιληψία ήταν πέρα για πέρα λαθεμένη. Οι γιατροί που εξέτασαν τον παίκτη δεν διαπίστωσαν ότι ο καρδιακός σφυγμός του είχε πέσει σε επικίνδυνο σημείο και χορήγησαν φάρμακο το οποίο αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλο για την περίσταση.

Πηγή: contra.gr