Ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την εταιρεία χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως «αλεξιπτωτιστή» και «κατεστραμμένο οικονομικά». Τι μπορεί λοιπόν να προσφέρει στην πολύπαθη διοικητικά ΑΕΚ ένας άνθρωπος που εξ αρχής χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως προσωρινή λύση από την οποία οι φίλοι της ομάδας δεν θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις;

Το «Βήμα» επικοινώνησε με τον αντικαταστάτη του κ. Σταύρου Αδαμίδη στον προεδρικό θώκο της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ κ. Ανδρεά Δημητρέλο προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει τα σχέδιά του. Κι εκείνος, αφού τόνισε ότι «τις λύσεις πρέπει και οφείλουν να τις δώσουν οι μέτοχοι της ΠΑΕ» μας ανέλυσε τα 5 βήματα που θέλει (και πρέέι) να γίνουν κατά τη διάρκεια της θητείς του η οποία έχει ως ημερομηνία λήξης την 30η του ερχόμενου Ιουνίου. Ιδού όσα πρέπει να συμβούν άμεσα όπως εξηγεί στο «Βήμα» ο κ. Δημητρέλος:  

1. «Το ταμειακό πρόβλημα της ΠΑΕ είναι τεράστιο. Ως το τέλος της σεζόν η ΑΕΚ κανονικά θα πρέπει να έχει βρει τις απαντήσεις σε υποχρεώσεις 18 εκατ. ευρώ εφόσον θέλει να έχει καθαρή θέση για την επόμενη ημέρα της. Τα 7 από αυτά αντιστοιχούν στο δάνειο που πάρθηκε από τη Morgan Stanley όπου οι μετοχές της ΑΕΚ είναι ακόμα ενεχυριασμένες. Από εκεί οφείλουν να ξεκινήσουν οι μέτοχοι, τελειώνοντας γρήγορα με αυτό το θέμα».  

2. «Το δεύτερο βήμα πρέπει να είναι η άμεση χρηματοδότηση της ομάδας. Οι άμεσα απαιτητές υποχρεώσεις ώστε να πάρουμε το πράσινο φως από την UEFA ανέρχονται σε 8 εκατ. ευρώ. Αμφιβάλω ότι θα δοθούν τα χρήματα αυτά από τους μετόχους, αλλά πρέπει τουλάχιστον να μπει στα ταμεία ένα σημαντικό ποσό. Ωστε να πάρουμε τις απαιτούμενες υπογραφές και να πάμε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία προσπαθώντας να πείσουμε ότι είμαστε σε διαδικασία εξυγίανσης».  

3. «Παράλληλα θα πρέπει να προχωρήσουμε με γοργά βήματα το θέμα του γηπέδου. Να υπογραφούν τα απαραίτητα μνημόνια με τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας και να εκπονηθεί ένα σχέδιο υλοποιήσιμο το οποίος επίσης θα πρέπει να παρουσιαστεί στην UEFA ως προοπτική επένδυσης. Θα είναι ένα πολύ σοβαρό χαρτί στα χέρια μας για να πιέσουμε και να πείσουμε».  

4. «Οφείλουμε επίσης να καλέσουμε ΑΕΚτζήδικη πανστρατιά ζητώντας τη βοήθεια όλων. Οχι μόνο των απλών φίλων της ομάδας που έχουν ξεζουμιστεί και πλέον δεν καθοδηγούνται από κάποιο όραμα, αλλά κυρίως των επιφανών που αποδεδειγμένα μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά. Μακάρι η ομάδα των μετόχων να παραμείνει ενεργή και να βρει 2-3 ακόμα δυνατούς συμπαίκτες κάνοντας μία νέα αρχή με ένα πλάνο λιτό και νοικοκυρεμένο».  

5. «Θα πρέπει να συνεχιστεί η αναζήτηση επενδυτών και στο εξωτερικό. Αν η ΠΑΕ μπορεί να αποδείξει ότι εισέρχεται σε φάση ανατροπής και εξυγίανσης, θα γίνει σαφώς πιο ελκυστική σε ξένα κεφάλαια. Τα πολλά χρήματα είναι έξω, όχι στην Ελλάδα κι όταν προκύψει ξεκάθαρο σχέδιο για γήπεδο το οποίο δεν μπορεί να απειληθεί, η ΑΕΚ θα μπορεί να ανοίξει τα φτερά της σε νέους ορίζοντες».