"Αυτό που μου έδωσε ώθηση είναι το πάθος για αυτή την ομάδα και αυτό τον κόσμο. Συνειδητοποίησα ότι αυτό που έχω ανάγκη βρίσκεται εδώ". Με αυτές τις 24 λέξεις ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι εξήγησε την απόφασή του να ανανεώσει το συμβόλαιο που τον δένει με τη Ρόμα για άλλα πέντε χρόνια (η προηγούμενη συμφωνία έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι, συμφωνία που αναμένεται να αποφέρει στον παίκτη μέχρι και 10.000.000 ευρώ μεικτά το χρόνο (5.500.000 ευρώ καθαρά συν μπόνους που συνδέονται με παρουσίες και επίτευξη στόχων). Όπως έγινε επίσης γνωστό από τη διοίκηση των "τζαλορόσι" μέσω ανακοίνωσης, στο συμβόλαιο δεν μπήκε κάποια ρήτρα αποδέσμευσης ενώ η Ρόμα θα έχει το 50% των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης από την εικόνα του παίκτη.
 
"Είναι μία απόφαση καρδιάς αλλά και μυαλού. Έχω ανάγκη από τη Ρόμα για να παίζω με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Πιστεύω στο σχέδιο που υπάρχει στην ομάδα και δεν είμαι εδώ για να κάνω τον τουρίστα και να θαυμάζω το Κολοσσαίο".
 
Όσον αφορά στο ποιος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να αποφασίσει υπέρ της παραμονής του στην ομάδα της "αιώνιας πόλης", ο Ντε Ρόσι "έδειξε" τον προπονητή του:
 
"Η αγάπη μου για αυτή την ομάδα πηγαίνει πέρα από τη διοίκηση ή τους προπονητές αλλά ο Λουίς Ενρίκε ήταν βαρόμετρο. Έφερε και πάλι τη φλόγα που έχουν ανάγκη όλοι οι ποδοσφαιριστές.
 
Είναι ο καλύτερος τεχνικός με τον οποίο έχω συνεργαστεί, όσον αφορά σε επίπεδο τακτικής αλλά και προετοιμασίας", δήλωσε σχετικά.
 
Όσον αφορά δε στον αρχηγό της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, ο Ντε Ρόσι τόνισε: "Ο Τότι με άφησε ελεύθερο στην επιλογή. Δεν με πρέσαρε παραπάνω.
 
Πιστεύω ότι για να ακολουθήσω τη διαδρομή του και να εξακολουθώ να είμαι αγαπητός χρειαζόταν μία υπογραφή. Εκείνος έχει πάρει ένα πρωτάθλημα που λείπει από μένα.
 
Στη Ρόμα μπορείς να είσαι μεγάλος χωρίς πρωταθλήματα και μετάλλια, αλλα έχω μεγάλη θέληση να βάλω κάτι στη βιτρίνα".


Πηγή: sport24.gr