Το CAS τιμώρησε με διετή αποκλεισμό τον ποδηλάτη Αλμπέρτο Κονταδόρ, ενώ παράλληλα του αφέρεσε τον τίτλο του Γύρου της Γαλλίας του 2010. Άνθρωποι του ισπανικού αθλητισμού έσπευσαν να σχολίασουν τη μαύρη αυτή μέρα μέρα για την χώρα τους.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδηλασίας, Πατ ΜακΚουέιντ, είπε: "Είναι μια κακή μέρα για το άθλημα μας. Ορισμένοι μπορεί να νομίζουν ότι πρόκειται για νίκη αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση. Δεν υπάρχουν νικητές ότι μιλάμε για ντόπινγκ".

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, Αλεχάνδρο Μπλάνκο δήλωσε χαρακτηριστικά: "Είναι μια άσχημη μέρα για την ποδηλασία και τον ισπανικό αθλητισμό. Θέλω να εκφράσω την υποστήριξη και την συμπάθεια μου στον Αλμπέρτο και τον περιμένω να επιστρέψει δυνατός και να δείξει σε όλους ότι είναι πρωταθλητής. Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι αθώος".

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς ντε Σάντος τόνισε: "Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό ξέρουν ότι ο Αλμπέρτο είναι αθώος. Ανέβασε ψηλά τις αξίες του αθλητισμού, της προσπάθειας και της θυσίας".

Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός ποδηλάτης είχε βρεθεί θετικός στην απαγορευμένη ουσία κλενβουτερόλη κατά τη διάρκεια του Γύρου Γαλλίας 2010, ωστόσο αθωώθηκε από την ισπανική ομοσπονδία ποδηλασίας.

Πηγή: woop.gr