Άσχημη είναι η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Μόνο για γέλια δεν είναι τα αποτελέσματά της. Η όλη κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ άσχημη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ. «Όλα αυτά έχουν μείνει στάσιμα και δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει σε αυτή την κατεύθυνση και όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου εμείς είμαστε κοντά», για την ελληνοποίηση των πρωταθλημάτων της χώρας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέλιου Γιαννακόπουλου:

Για την έρευνα της FIFPro

«Η έρευνα έγινε από την Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) σε συνεργασία με τον ΠΣΠΑ και τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Μόνο για γέλια δεν είναι τα αποτελέσματά της. Η όλη κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ άσχημη».

Για τον τομέα που μπορούν να απευθύνονται οι ποδοσφαιριστές

«Αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές μπορούν να το καταγγείλουν σε εμάς και εμείς με τη σειρά μας στο αρμόδιο όργανο της FIFPro. Έρχονται σε επαφή μαζί μας, ανώνυμα και κανείς δεν θα μάθει τίποτα. Έχουμε ενημερώσεις όλες τις ομάδες όλων των κατηγοριών. Το ίδιο ισχύει για θύματα ρατσιστικής επίθεσης ή άλλης μορφής βίας ή πίεσης.

Δυστυχώς, δεν έχε υπάρχει ανταπόκριση. Οι παίκτες ζουν με το καθεστώς φόβου. Να μην διαρρεύσουν τα στοιχεία τους και μάθουν ότι εκείνοι είπαν για ένα γεγονός. Πήγαμε στα αποδυτήρια των ομάδων, στις προπονήσεις και στα ξενοδοχεία των αποστολών για να ενημερώσουμε τους παίκτες. Πλέον μπορούν να έρθουν σε εμάς και κανείς δεν θα μάθει τίποτα».

Για την ελληνοποίηση του πρωταθλήματος

«Ήδη έχουμε στείλει τις προτάσεις μας στην ΕΠΟ για το θέμα των ξένων, για το θέμα της ελληνοποίησης του πρωταθλήματος. Όλα αυτά έχουν μείνει στάσιμα και δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει σε αυτή την κατεύθυνση και όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου εμείς είμαστε κοντά. Θέλουμε να γυρίσουμε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και στις ελληνικές ακαδημίες. Να φέρουμε ξένους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και όχι ποδοσφαιριστές που είναι το ίδιο ή χειρότεροι από τον Έλληνα, ο οποίος χάνει μία θέση σε μία ελληνική ομάδα».


Πηγή: sport-fm.gr
TAGS