Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ, η οποία αν δεν τακτοποιήσει άμεσα τις οφειλές, της θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα.
Η Ένωση βρίσκεται στο "μάτι" της UEFA , καθώς η δεύτερη βλέπει τους "κιτρινόμαυρους" να μην είναι καθόλου εντάξει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, αφού από 3 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούσε το καλοκαίρι, όπως παρουσίαζαν τα χαρτιά, πλέον χρωστάει 21!

Η ΑΕΚ υπάρχει πιθανότητα να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και να μην εξασφαλίσει την άδεια από την ΕΠΟ προκειμένου να αγωνιστεί στη Superleague, τη νέα σεζόν, και σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, τότε θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στη Football League.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα της Goal News, οι κατηγορίες της ΑΕΚ είναι οι εξής:

1) Πως παρουσιάζεται μόνιμα αναξιόπιστη και πολλές φορές στο παρελθόν έχει δεσμευτεί πως θα κάνει πράγματα, τα οποία στο τέλος δεν έχει εφαρμόσει.

2) Οι διοικούντες την ΠΑΕ άργησαν να «ξυπνήσουν» και να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος. Φαίνεται ότι στην διοίκηση αγνοούσαν τον κίνδυνο που υπήρχε από τον νέο κανονισμό, το Financial control panel, και το γεγονός πως η UEFA δεν αστειεύεται με τις υποθέσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

3) Η ΑΕΚ κατηγορείται για κοροϊδία και εξαπάτηση. Συγκεκριμένα, το σκεπτικό της UEFA είναι πως: «το καλοκαίρι παρουσιάσατε μία σχετικά καλή κατάσταση με χρέη στα 3 εκατ. ευρώ, κληθήκατε να τη διορθώσετε, στη συνέχεια κάνατε δεκατρείς μεταγραφές χωρίς να ασχολείστε με τα χρέη σας και μετά μας παρουσιάσατε 21 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις».

4) Ο πειθαρχικός επιθεωρητής και εισηγητής της υπόθεσης, Ζαν Σαμουέλ Λεμπά δεν πρόκειται να αφήσει περιθώρια στην «Ένωση» και θα της επιβάλει τον τριετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ατή θα είναι η τελική ποινή για τους «κιτρινόμαυρους». Πάντως, ο Ελβετός δικηγόρος θεωρείται από τους πιο αυστηρούς επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

5) Αν τελικά η ΑΕΚ δεν καταφέρει να περάσει το «τοίχος» της UEFA, τότε υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να πάρει άδεια από την άδεια από την ΕΠΟ για να παίξει στη Σούπερ Λίγκα και θα υποβιβαστεί στη Football League

Πηγή: woop.gr