current views are: 1

10 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση19:16

Oλυμπιακός-ΑΕΚ 2-0

Ευκολότερα απ’ ό,τι περίμενε, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

Δημοσίευση 19:16’
αρθρο-newpost

Ευκολότερα απ’ ό,τι περίμενε, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

Ευκολότερα απ’ ό,τι περίμενε, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Πέρασαν 31 χρόνια από την τραγωδία στη Θύρα 7. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως και οι άνθρωποι της ΠΑΕ δεν ξέχασαν την πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τίμησαν με ντοκιμαντέρ και συνθήματα τα θύματα της 8ης Φεβρουαρίου του 1981.

Μετά από την απόλυτη σιγή των 60 δευτερολέπτων, άρχισε ο καταιγισμός του Ολυμπιακού στην ΑΕΚ, με την εικόνα των δύο ομάδων να θυμίζει ότι στο πέρασμα του χρόνου οι μεταξύ τους αποστάσεις μεγάλωσαν. Με επιθέσεις από τα πλάγια, με γρήγορο ποδόσφαιρο και με πρόθεση να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση τρεις βαθμοί, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 πριν καν συμπληρωθεί το εικοσιπεντάλεπτο.

Το “miss match” Μιραλάς-Κοντοές έδωσε την άνεση στον Βέλγο να κάνει εξαιρετικές κούρσες από τα δεξιά. Σε μια από αυτές, μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μανιάτης βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ. Στην επόμενη φάση το σκηνικό ήταν και πάλι το ίδιο. Ο Μιραλάς χόρεψε τον Κοντοέ, αλλά αυτή τη φορά τελείωσε τη φάση μόνος του με σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αραμπατζή.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πίεζε την ΑΕΚ με οργανωμένες επιθέσεις, αλλά το 1-0 ήρθε από στημένη μπάλα. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μέλμπεργκ πηδώντας πιο ψηλά από όλους πανηγύρισε το δεύτερο του γκολ στο πρωτάθλημα. Η κυριαρχία των ερυθρόλευκων συνεχίστηκε σε όλα τα επίπεδα και με τον Μιραλάς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο 13ο λεπτό ο Βέλγος βρέθηκε τετ-α-τετ μετά από συνεργασία με Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Κάτι που έκανε όμως στο 24′, όταν έκλεψε την μπάλα από τον Δέλλα, έβγαλε αντεπίθεση με τον Τζιμπούρ και τελείωσε τη φάση με πλασέ από τη μικρή περιοχή.

Το 2-0 έδινε μια ασφάλεια στον Ολυμπιακό η οποία ενισχυόταν από τον τρόπο που η ΑΕΚ δεν μπορούσε να επιτεθεί. Οι παίκτες του Κωστένογλου -που όσο κι αν σταύρωνε το χορτάρι τίποτα δεν άλλαζε- έψαχναν τον Λεονάρντο ή σημάδευαν με μπαλιές από την άμυνα τον Λυμπερόπουλο.

Ο Έλληνας επιθετικός πήρε μια κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ του Λεονάρντο, ενώ ήταν αυτός που δημιούργησε και την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με σουτ έξω από την περιοχή το οποίο απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Μέγιερι (63′).

Ο Ολυμπιακός με το 2-0 υπέρ του αρκέστηκε σε συντήρηση ενόψει και του σημαντικού αγώνα με την Ρούμπιν Καζάν για το Europa League. Κάποιες ατομικές ενέργειες του Καζίμ και του Ιμπαγάσα ήταν τα μόνα σημεία που θύμιζαν ότι ο Ολυμπιακός ασχολείται με το ματς.

Η Ένωση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη χαλαρότητα του Ολυμπιακού και στο 70′ είχε ευκαιρία να μειώσει με φάουλ του Λεονάρντο που απέκρουσε ο Μέγιερι.

Μέχρι το φινάλε δεν έγινε άλλη σπουδαία ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει κάνει το 3-0 με μια γυριστή κεφαλιά του Μέλμπεργκ, ενώ η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να μειώσει με τον Σιαλμά, ο οποίος μπήκε γρήγορα στην περιοχή αλλά άργησε να πλασάρει.

Πηγή: contra.gr


σχετικα αρθρα