Ο Νίκος Κωστένογλου στάθηκε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στην ανωτερότητα των ερυθρολεύκων. Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ, Νίκος Κωστένογλου:
 
"Δεν δέχομαι ότι αιφνιδιαστήκαμε αλλά σίγουρα μπήκαμε νωθρά. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα μπει δυνατά, αλλά εμείς δεν είχαμε καλό ξεκίνημα. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στα πρώτα 15 λεπτά. Εμείς είχαμε μια ευκαιρία και με τον Λυμπερόπουλο, που θα μπορούσαμε να μειώσουμε στο σκορ. Στο δεύτερο ματς ισορροπήσαμε το παιχνίδι, είχαμε και μια ακόμη ευκαιρία με τον Σιαλμά.

Στη συνολική εικόνα μπορούμε να πούμε πως ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη. Προσπαθήσαμε αλλά αυτό δεν έφτανε. Σύντομα θα ξεχάσουμε αυτό το ματς. Μένουν άλλα 9 παιχνίδια και εμείς θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Αυτοί είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι μας και πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα για να τους πετύχουμε."
 
Για το αν σήμερα είδαμε τις δυνατότητες της ΑΕΚ: "Οι δυνατότητες της ΑΕΚ, άλλαξαν από τη στιγμή που ήρθα και βελτιωθήκαμε σε αρκετά πράγματα. Οι στόχοι μας είναι να μπούμε στην πεντάδα. Δεν είναι σίγουρο και δεδομένο τίποτα. Η εμφάνιση στο πρώτο 15λεπτο δεν μας αντιπροσωπεύει. Μπορεί να με στεναχωρεί αυτό που θα πω, αλλά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα και όπως ξαναείπα κέρδισε δίκαια."
 
Για το αν οι παίκτες επηρεάστηκαν από το περσινό 6-0 γι αυτό και μπήκαν φοβισμένοι: "Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Άλλο πως θέλω να παίζει η ΑΕΚ και άλλο ποιες είναι οι δυνατότητες της. Εμείς δεν μπορούμε με κανένα αντίπαλο να ανοιχτούμε γιατί θα κινδυνεύσουμε. Η περσινή αρνητική εικόνα δεν επηρέασε την ομάδα. Είναι μια άλλη σεζόν.
 
Όπως είπα και πριν, δυστυχώς ο Ολυμπιακός είναι ικανότερη ομάδα. Βέβαια, να πω πως όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, πιστεύω πως με υπευθυνότητα και προσήλωση πρέπει να στοχεύουμε στη νίκη. Δεν είχαμε καλή εικόνα στα πρώτα 15 λεπτά, όμως αν θυμηθείτε και πριν το 2-0 είχαμε μια φάση με τον Βάργκας. Αφήνουμε το ματς πίσω, διδασκόμαστε από τα λάθη μας.
 
Δεν μπορώ να μηδενίσω την προσπάθεια των παιδιών, έχουμε καλό κλίμα και θέλουμε να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα. Εγώ είμαι στεναχωρημένος ακόμη κι αν ήξερα πως παίζαμε με τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να έχουμε εγωισμό για να πετύχουμε".


Πηγή: sport24.gr