Έντονος είναι ο προβληματισμός για το πού βαδίζει η ΑΕΚ, όχι μόνο αγωνιστικά όπως φάνηκε από τη χθεσινή-με κάτω τα χέρια-ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-0, αλλά κυρίως για τη στασιμότητα στις εξελίξεις γύρω από την εξυγίανση της ΠΑΕ που απειλείται περισσότερο από ποτέ με κυρώσεις από την UEFA. Η συνάντηση του προέδρου, Ανδρέα Δημητρέλου, με τον επικεφαλής της επιτροπής του Financial Fair Play της UEFA, Αντρέα Τραβέρσο, χθες στην Ελβετία ήταν σίγουρα ένα θετικό μήνυμα. Ο εκπρόσωπος της «Ένωσης» ενημερώθηκε για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα, ώστε μέχρι τις 16 του μήνα να στείλει στην αρμόδια επιτροπή τα έγγραφα εκείνα που αποδεικνύουν ότι είναι σε πορεία εξυγίανσης κερδίζοντας χρόνο για να τακτοποιήσει τις οφειλές της μέχρι τις 31 Μαρτίου. Σημειώνεται, δε, πως μέσα στις σκέψεις των μετόχων είναι να παραστεί ο Ντέμης Νικολαΐδης ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ στην παρουσίαση ενώπιον της UEFA εκμεταλλευόμενος το όνομά του.

Για να πειστεί, ωστόσο, η UEFA από τις κινήσεις της ΑΕΚ δεν αρκούν ονόματα ή λόγια αλλά πράξεις και συγκεκριμένα… ρευστό. Εδώ και τώρα! Ο Πέτρος Παππάς δήλωσε έτοιμος να καλύψει το δικό του μέρος από τα χρέη, αρκεί να το πράξουν και οι υπόλοιποι, ωστόσο η συνάντηση που έχει εξαγγελθεί μεταξύ των μελών της ομάδας του 2004 για να βγάλουν το λογαριασμό και να βάλουν τα χρήματα δεν έχει καν προγραμματιστεί. Και οι μέρες περνούν… Βάσει του σχεδίου Νικολαΐδη, θα πρέπει να μπουν 4 εκατ. ευρώ από τους μετόχους και άλλα 3 εκατ. ευρώ ως δάνειο από τους επιχειρηματίες που έχει βρει ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ.

Κατώτερη της περίστασης

Η ΑΕΚ ήταν απογοητευτική στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μπορεί η ήττα με 2-0 να μην ήταν αντίστοιχα βαριά και ντροπιαστική με το περσινό 6-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο η εικόνα της ομάδας, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος, ήταν αποκαρδιωτική και δόθηκε η αίσθηση πως απέφυγε μεγαλύτερο σκορ επειδή ο αντίπαλος σήκωσε το πόδι από το γκάζι μετά το ημίωρο.

Η κακή εικόνα της ΑΕΚ είναι, πάντως, το μικρότερο από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η διοίκηση στην παρούσα φάση που απειλείται ακόμη και αυτή η βιωσιμότητά της.

Πηγή: sport-fm.gr