current views are: 1

14 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση10:58

Πάγωσε τη Μόσχα ο Ολυμπιακός, νίκη με 0-1 επί της Ρούμπιν Καζάν

Δεν πτοήθηκε από το κρύο. Δεν κατάλαβε ούτε από ταλαιπωρία, ούτε από την δεδομένη ποιότητα της αντιπάλου του. Ορθωσε ανάστημα ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες…

Δημοσίευση 10:58’
αρθρο-newpost

Δεν πτοήθηκε από το κρύο. Δεν κατάλαβε ούτε από ταλαιπωρία, ούτε από την δεδομένη ποιότητα της αντιπάλου του. Ορθωσε ανάστημα ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες…

Δεν πτοήθηκε από το κρύο. Δεν κατάλαβε ούτε από ταλαιπωρία, ούτε από την δεδομένη ποιότητα της αντιπάλου του. Ορθωσε ανάστημα ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες… Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τσαμπουκά, πάθος, πείσμα και θέληση, παίρνοντας ένα τεράστιο διπλό στο “Λουζνίκι” της Μόσχας κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν και με το 0-1 στις αποσκευές του είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στους “16” του Europa League.

Ο Νταβίδ Φουστέρ στο 71′ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, ενώ στο 74′ ο Ρόι Κάρολ έπιασε το πέναλτι του Νάτκο, έχοντας μόλις πάρει την θέση στα γκολπόστ αντί του Μέγιερι που αποβλήθηκε.

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την πολύ μεγάλη νίκη τους και συνεχίζουν να κάνουν υπερήφανους τους φιλάθλους του με την φετινή τους παρουσία στην Ευρώπη.

O αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε με τον Μπαλάς Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- τους Τοροσίδη, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας. Στο κέντρο, οι Μακούν, Ορμπάιθ και Μανιάτης αποτέλεσαν την 3άδα των χαφ,
μπροστά τους ο Φουστέρ και στην επίθεση οι Τζιμπούρ και Μιραλάς σε διάταξη 4-3-1-2.

Στο αντίποδα, η Ρούμπιν είχε στο τέρμα τον Αρλάουσκις και στην άμυνα ξεκίνησαν οι Κούζμιν, Νάβας, Μποκέτι και Σαρόνοφ. Στο κέντρο οι Νέμοφ, Ριαζάντσεφ, Νάτσο και Καραντενίζ, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελείτο από τους Ντιάντιουμ και Βαλντές.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του και να συνηθίσει τις θερμοκρασίες. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν έγινε καμία ουσιαστική ευκαιρία για τις δυο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους από εκεί και πέρα να κερδίζουν μέτρα και να ασκούν πίεση στους Ρώσους.

Eίχε τις ευκαιρίες…

Στο 11′, ο Τζιμπούρ έφυγε πολύ ωραία από την μπαλιά του Μιραλάς απέναντι στον Αρλάουσκις, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρούμπιν βγήκε και ανάγκασε τον Αλγερινό να πάει στα πλάγια. Το πρώτο… καμπανάκι για τους γηπεδούχους ήταν γεγονός, με τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Τρία λεπτά μετά, ο Μέγιερι ενήργησε σωστά στο σουτ του Νέλσον Βαλντές και στην επόμενη φάση σουτ του Μανιάτη από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.

Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πιέζουν, ψάχνοντας το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 16′ με τον Μιραλάς, όταν ο Μακούν πέρασε ωραία για τον Βέλγο και αυτός προσπάθησε από δύσκολη θέση να πλασάσει τον Αρλάουσκις, όμως η μπάλα δεν πήρε κατεύθυνση για την εστία.

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ έγινε αλλαγή στο 32′, καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει έπειτα από χτύπημα που είχε δεχτεί νωρίτερα (από Μανιάτη και Μέγιερι) και πέρασε στην θέση του ο Παπάζογλου, που αποτέλεσε το νέο παρτενέρ του Μαρκάνο.

Πηγή: woop.gr


σχετικα αρθρα