Πλέον είναι οριστικό! Η Ρέιντζερς από το απόγευμα της Τρίτης βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, εξέλιξη που οδηγεί άμεσα και στην αφαίρεση 10 βαθμών δίνοντας έτσι τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Σέλτικ. Ο σύλλογος της Σκωτίας το απόγευμα της Δευτέρας είχε καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να ενταχθεί στο καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, κάτι που συνέβη τελικά 24 ώρες αργότερα. Αν και η Ρέιντζερς είχε περιθώριο δέκα ημερών να περάσει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η κίνηση των φορολογικών αρχών (HMRC) να επιβάλλουν τους δικούς τους διαχειριστές μέσω του δικαστηριου επίσπευσε τη διαδικασία.

Αν και το αίτημα των αρχών απορρίφθηκε, το δικαστήριο του Εδιμβούργου έδωσε στον σύλλογο διορία μέχρι τις 17:30 (ώρας Ελλάδος) σήμερα να προσλάβουν διαχειριστές κάτι που συνέβη σαράντα λεπτά πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

Η Ρέιντζερς βρίσκεται σε διαμάχη με τις φορολογικές αρχές καθώς φαίνεται πως χρωστά 49 εκατομμύρια λίρες προς αυτές και αυτός ήταν και ο λόγος που σήμερα το πρωι προσπάθησαν να επιβάλλουν τους δικούς τους διαχειριστές. Μάλιστα όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Γκρεγκ Γουάιτ, το ποσό της οφειλής μπορεί να φτάσει και τα 75 εκατομμύρια λίρες.

Στο καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η διοίκηση του συλλόγου περνά στους διαχειριστές οι οποίοι αναλαμβάνουν και τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές προκειμένου να καλυφθεί μέρος του χρέους.

Πηγή: england365.gr