Μεγάλη... ανακούφιση για τα οικονομικά της ΑΕΚ! Όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής του ο Πέτρος Παππάς, κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με τους ανθρώπους της Morgan Stanley για το ομολογιακό δάνειο, κάτι που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη εκκρεμότητα ουσιαστικά διαγράφεται για την Ένωση.

Όπως τόνισε ο Πέτρος Παππάς από την στιγμή που δεν υπήρχε εξέλιξη με τους μετόχους της ομάδας του 2004, αποφάσισε με τον Νάσο Θανόπουλο να προχωρήσουν τις συζητήσεις με τους ανθρώπους της Morgan Stanley και τελικά έφτασαν σε συμφωνία έναντι ενός σεβαστού ποσού που θα καταβάλλουν οι δύο τους προκειμένου πλέον η ομάδα, όπως αναφέρει, να απελευθερωθεί από ένα χρέος που συνολικά έφτανε τα 7 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση, ότι με την κίνηση αυτή, η ΑΕΚ θα μπορεί να δείξει στην UEFA ότι γίνονται ενέργειες για την ρύθμιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της ΠΑΕ.

Τέλος, αναφέρει ότι από το 2010 που έχει μπει στην ομάδα έχει προσφέρει παραπάνω από το εκάστοτε ποσοστό του οικονομικά και τονίζει ότι έχει την συνείδησή του ήσυχη...

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πέτρου Παππά:

Βλέποντας τις συζητήσεις της «ομάδας 2004» να συνεχίζονται αλλά τον χρόνο να περνά, ο Νάσος Θανόπουλος και εγώ, αναλάβαμε την πρωτοβουλία του να προχωρήσουμε και να κλείσουμε τελική συμφωνία με την Morgan Stanley για διαγραφή του δανείου έναντι σεβαστού ποσού το οποίο και θα πληρώσουμε εντός των προσεχών ημερών.

Θεωρούμε ότι έτσι απελευθερώνουμε την ομάδα μας από ένα χρέος το οποίο ανατοκιζόμενο είχε ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ και της δίνουμε τη δυνατότητα να μειώσει αποφασιστικά τα χρήματα που χρωστά, αλλά και για να δείξουμε έμπρακτα στην UEFA ότι ένα τόσο σημαντικό δάνειο αποπληρώνεται οριστικά.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω την Morgan Stanley και τους ανθρώπους της που επί πολλές ημέρες ασχολήθηκαν με τη σημαντική αυτή υπόθεση και βοήθησαν αποφασιστικά την ομάδα μας στην ίσως πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της.

Ο Νάσος και εγώ ελπίζουμε και έχουμε την πεποίθηση ότι οι πρώην συμμέτοχοι μας αλλά και άλλοι ΑΕΚτζήδες που μπορούν να βοηθήσουν και εκείνοι οικονομικά, μέσα και έξω από το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», με έναυσμα αυτή την πρωτοβουλία μας, θα πάρουν τη σκυτάλη ώστε η ομάδα μας να λάβει την αδειοδότηση της UEFA και θα φέρουν το έργο της διάσωσης της ΑΕΚ εις αίσιον πέρας βάζοντας την ξανά στον δρόμο για ένα νέο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Επαινέβην τον Ιανουάριο του 2010 και βοηθήσα να διασωθεί η ομάδα πληρώνοντας παραπάνω από το εκάστοτε ποσοστό μου. Σήμερα, σε μια ακόμα κρίσιμη στιγμή για την ομάδα, συμμετείχα ενεργά στην προσπάθεια να βοηθήσουμε όλοι της ομάδας 2004 για να βγάλουμε την ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Προσωπικά προσέφερα οικονομικά ό,τι ανθρωπίνως μπορούσα, έκανα τα πάντα για να βρεθεί μια λύση και έχω την συνείδησή μου ήσυχη.

Πέτρος Παππάς

Πηγή: sport-fm.gr