current views are: 1

18 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση15:03

«Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ και με βρίζουν κιόλας. ΟΚ…»

Η ΑΕΚ διανύει την πιο δύσκολη εποχή στην ιστορία της με το φάσμα της τιμωρίας από την UEFA και τις επιπτώσεις και στο ελληνικό πρωτάθλημα να είναι ίσως πιο ορατό από ποτέ.

Δημοσίευση 15:03’
αρθρο-newpost

Η ΑΕΚ διανύει την πιο δύσκολη εποχή στην ιστορία της με το φάσμα της τιμωρίας από την UEFA και τις επιπτώσεις και στο ελληνικό πρωτάθλημα να είναι ίσως πιο ορατό από ποτέ.

Η ΑΕΚ διανύει την πιο δύσκολη εποχή στην ιστορία της με το φάσμα της τιμωρίας από την UEFA και τις επιπτώσεις και στο ελληνικό πρωτάθλημα να είναι ίσως πιο ορατό από ποτέ. Και ενώ ο νέος πρόεδρος, Ανδρέας Δημητρέλος δηλώνει ευθέως ότι νιώθει μόνος με τους μετόχους να μην μετέχουν στην προσπάθεια σωτηρίας, ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς «έσπασε» τη σιωπή του με συνέντευξη και αναφέρθηκε στον Ντέμη Νικολαΐδη, τις κρίσιμες στιγμές που περνά η ΠΑΕ, το γηπεδικό και απάντησε όσα του «χρεώνουν», στέλνοντας το μήνυμα ότι σύντομα έρχεται στην Ελλάδα για να βοηθήσει και όχι για να… ζητήσει χρήματα πίσω.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Οι συνεντεύξεις δεν μ’ αρέσουν. Ποτέ δεν τα ήθελα τα λόγια τα πολλά και τα μεγάλα ούτε την δημοσιότητα. Ασχολήθηκα και ασχολούμαι με την ΑΕΚ επειδή την αγαπώ και επειδή ήθελα και θέλω να προσφέρω, και στην ομάδα και στην πατρίδα μου. Ούτε τα προεδριλίκια ζήτησα ποτέ ούτε τις καρέκλες. Και κάνουν λάθος αυτοί που νομίζουν πως δεν ξέρω ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα τώρα».

Θα κάνετε, άρα, κάτι γι’ αυτό;

«Το κοιτάζουμε με τον Πέτρο (σ.σ. Παππάς). Σίγουρα δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Και να σας πω και κάτι; Δεν μπορούν πάντα μόνο δύο άνθρωποι να πληρώνουν. Αλλιώς ξεκινήσαμε το 2004 και αλλιώς είμαστε τώρα. Ήμασταν μια αλυσίδα γερή και σιγά σιγά άρχισαν να φεύγουν ένας-ένας οι κρίκοι. Μα έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι, το καταλαβαίνετε φαντάζομαι. Αν δεν είμαστε ενωμένοι, πρόοδος δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει».

Καταλαβαίνω μια πίκρα γι’ αυτούς που έφυγαν…

«Δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Και δεν είναι ώρα για κάτι τέτοιο. Η σωτηρία της ΑΕΚ με απασχολεί, αυτό επείγει. Έχω δώσει πάρα πολλά στην ομάδα μου, και σε καιρούς δύσκολους».

Που δυσκόλεψαν περισσότερο, έτσι; Για την παγκόσμια οικονομική κρίση μιλώ.
«Kαι το συζητάτε; Εννοείται αυτό. Αλλιώς ήταν ακόμη και πριν από λίγους μήνες τα πράγματα και αλλιώς είναι τώρα. Ποιός δεν έχει πληγωθεί, παντού σ’ ολόκληρο τον κόσμο από την ύφεση; Πλέον δεν επενδύεις εύκολα, και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Βλέπω τις εικόνες στην Ελλάδα με τα επεισόδια, τα σκληρά μέτρα, τις συντάξεις και τους μισθούς που κόβονται και πονάει η καρδιά μου, ειλικρινά σας το λέω. Τα έσοδα των ομάδων περιορίζονται, τηλεοπτικά δικαιώματα και μετά τέλος. Αν δεν έρχεται και ο κόσμος στο γήπεδο, πώς μετά η ομάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της;».

Χρόνια τώρα η ΑΕΚ δεν έχει δικό της γήπεδο…

«Τεράστιο πρόβλημα, το νιώθω. Ξέρετε, παλαιότερα το ζήτημα είχε κολλήσει στην χωρητικότητα. Υπήρχαν κάποιοι που μας έλεγαν για στάδιο 50 και 60 χιλιάδων θεατών. Και αντιδρούσα, και φώναζα: μα δεν είμαστε Μπαρτσελόνα! Μια φωλιά θέλουμε, ένα κλουβί, με τους οπαδούς δίπλα μας να βοηθούν τους παίκτες. Πέρασαν τα χρόνια… Έμαθα, όμως, πρόσφατα ότι κάτι πάει να γίνει, πολύ ευχάριστη είδηση. Με δικό σου γήπεδο αποκτάς άλλη δύναμη».

Θα βρεθούν, ωστόσο, χρήματα να κατασκευαστεί;
«Δεν θα είναι πρόβλημα αυτό, αν ρωτάτε την γνώμη μου».

Θα ήθελα να μου σχολιάσετε την πρόταση του Ντέμη…
«… (με διακόπτει) ξέρω, αυτή με τα 3 εκατομμύρια ευρώ και τα 4 από τους μετόχους. Κοιτάξτε, είναι μία πρόταση, αλλά να την εξετάσουμε με προσοχή. Γιατί και αυτά ακόμη τα 4 εκατομμύρια ή τα 3 ή τα 2 δεν είναι λίγα χρήματα. Και σας είπα, δεν γίνεται να πληρώνει μόνος ένας ή δύο. Ήμασταν κι άλλοι στην ομάδα. Θα δούμε, ψάχνουμε την καλύτερη λύση και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Με τον Πόλυ Χατζηιωάννου επικοινωνήσατε;
«Όχι ακόμη. Αλλά θα γίνει και αυτό. Για την ώρα ο Πέτρος είναι εκείνος που έχει αναλάβει να συντονίσει την προσπάθεια, μια μεγάλη στ’ αλήθεια προσπάθεια. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να σωθεί η ΑΕΚ. Πρέπει να καταλάβετε, να το καταλάβει ο κόσμος πως το καλό της ομάδας είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα».

Σας κατηγορούν ότι είστε απών…
«Μα είναι οι δουλειές μου εδώ, η οικογένειά μου. Ηταν γνωστό από την αρχή αυτό. Ωστόσο ποιός μπορεί να μου πει ότι δεν βοήθησα την ΑΕΚ; Ότι δεν βοηθάω την ΑΕΚ; Ποιος; Φτιάξαμε ένα προπονητικό κέντρο κουκλί, που άλλο δεν υπάρχει τέτοιο στην Ελλάδα, και δεν έχω πάρει δεκάρα γι’ αυτό! Μα δεν ζητάω κιόλας, είμαι περήφανος άνθρωπος. Κι από πάνω με βρίζουν κιόλας. ΟΚ…».

Μια και η κουβέντα για το προπονητικό, γνωρίζετε ότι οι ακαδημίες της ομάδας δεν στεγάζονται εκεί και πως τα μικρά παιδιά τρέχουν από δω κι από κει για να γυμναστούν;
«Ασφαλώς και το ξέρω, Και με πειράζει πολύ. Ξέρετε, ο πρώτος στόχος όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αθλητικό κέντρο δεν ήταν τόσο η πρώτη ομάδα, όσο οι ακαδημίες της. Και δυστυχώς τώρα συμβαίνει αυτό που συμβαίνει. Εν πάση περιπτώσει, ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα και τα τμήματα υποδομής μας να προπονούνται σ’ έναν όμορφο χώρο που τους αξίζει».

Τελευταία ερώτηση. Να σας περιμένουμε σύντομα στην Ελλάδα;
«Nαι, το έχω προγραμματίσει, πολύ σύντομα μάλιστα. Και σας το ξαναλέω και έτσι να το γράψετε. Να βοηθήσω θέλω μόνο και τίποτα άλλο, όχι να βγάλω χρήματα από την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που μας χρειάζεται όλους. Σας ευχαριστώ».

Πηγή: In.gr


σχετικα αρθρα