Τον τρόπο που θα κρατήσει «ζωντανή» την ΑΕΚ δείχνουν στους μετόχους της ΠΑΕ οι Ντέμης Νικολαΐδης και Χάρης Οικονομόπουλος! Με την αδράνεια να συνεχίζεται βασανιστικά για τον κόσμο της ομάδας -και μπροστά στον κίνδυνο εκείνη να διαλυθεί- 2 εκατ. ευρώ από τον δανεισμό που έχει εξασφαλιστεί, θα μπουν άμεσα στα άδεια ταμεία!

Σε οφειλές προς το Δημόσιο, σφράγιση εισιτηρίων και πληρωμές εργαζομένων η διάθεσή τους κατόπιν συνεννόησης με τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει ο Ντέμης Νικολαΐδης, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπουν τα 2 εκατ. ευρώ (συν το 1 εκατ. έναντι της οφειλής Ψωμιάδη) στα ταμεία της ΠΑΕ θα ήταν οι μέτοχοι να έχουν καταθέσει άλλα 4 εκατ.

Μπροστά, όμως, στην ανεξήγητη -στα όρια της προκλητικής- κωλυσιεργίας, στα προβλήματα που πλήττουν από κάθε πλευρά την ομάδα (αθέτηση ρυθμίσεων με την εφορία, αδυναμία σφράγισης εισιτηρίων, εργαζόμενοι που έχουν φτάσει στα όρια τους) και ενόψει του κινδύνου να παρουσιαστεί την Πέμπτη η ΑΕΚ στην UEFA απλά για ν' ακούσει τη «λυπητερή», η πλευρά Νικολαΐδη-Οικονομόπουλου έκανε πως η οικονομική ενίσχυση δεν μπορεί να περιμένει.

Έστω κι αν χρειάστηκε, λοιπόν, ν' αλλάξουν τους όρους της συμφωνίας με τον δανειστή (με δεδομένο τον κίνδυνο να μην υπάρξει χρηματοδότηση από τους μετόχους και η ΑΕΚ να υποβιβαστεί, εύλογα θα του παραχωρηθούν τα έσοδα από Ιούνιο και Ιούλιο και όχι από τα τηλεοπτικά της επόμενης σεζόν) και καλύπτοντας οι ίδιοι το επιτόκιο 1,2% που απαιτείται βάσει νόμου, θα δώσουν τη δυνατότητα στην ΠΑΕ να αναπνεύσει οικονομικά.

Θα το κάνουν, ωστόσο, εξασφαλίζοντας (κατόπιν συνεννόησης με τον Ανδρέα Δημητρέλο) πως τα χρήματα θα διατεθούν για νέο διακανονισμό με την Εφορία, κάλυψη των οφειλών που θα επιτρέπει σφράγιση εισιτηρίων και πληρωμή υπαλλήλων.

Ελπίζουν, δε, πως με αυτή την κίνηση θα καταφέρουν αυτό που από το απόγευμα έχουν αρχίσει να επιδιώκουν εμπράκτως και οι οπαδοί της ΑΕΚ: Να υπενθυμίσουν στους μετόχους την κρισιμότητα των στιγμών και να τους θέσουν προ της ευθύνης του να διαλυθεί επί των ημερών τους ο σύλλογος.

Αναλυτικά η δήλωση του Χάρη Οικονομόπουλου

«Σε συνέχεια της δήλωσης του Ντέμη Νικολαϊδη στις 7 Φεβρουαρίου για την εξεύρεση τριών εκατομμυρίων ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση προς την ΑΕΚ, με τους όρους που έχουν γνωστοποιηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο και περιλαμβάνονται στην δήλωσή μου της 16ης Φεβρουαρίου, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξακολουθεί να μην μπορεί να πληρώσει τους εργαζομένους σε αυτήν, εξακολουθεί να μη μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές της προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Κινδυνεύει έτσι όχι απλά με τεράστια οικονομική ζημιά, που οι μέτοχοί της δεν φαίνεται να έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει, αλλά με διάλυση.

Από τους όρους που οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι τέθηκαν, μέχρι στιγμής υφίσταται μόνο η δήλωση του κ. Παππά της 16ης Φεβρουαρίου για τη συμφωνία του με την Morgan Stanley. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω την παραπάνω δήλωση ενός ανθρώπου που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει ιδιαίτερα στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αναμένοντας απλά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας εξόφλησης, του ποσού και του τρόπου καταβολής του. Η ιστορική ΑΕΚ χρειάζεται όμως άμεσα χρήματα, κάτι που η παραπάνω συμφωνία δεν μπορεί να προσφέρει.

Παρά το ότι δεν έχει εκπληρωθεί ο ουσιώδης όρος της προηγούμενης χρηματοδότησης από τους μετόχους της ΑΕΚ με, τουλάχιστον, €4.000.000 για την ταμειακή διευκόλυνση των €2.000.000, έπειτα από συνεννόηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ αναμένεται η λήψη των σχετικών στοιχείων για την ταχύτερη δυνατή εκταμίευση.

Το σχετικό ποσό θα χρησιμοποιηθεί, μετά από συνεννόηση με τον κ. Δημητρέλο για τη ρύθμιση των οφειλών της προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, την σφράγιση εισιτηρίων και την πληρωμή των εργαζομένων.

Απευθύνω ξανά έκκληση σε όσους συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ, σε όσους γνωρίζουν ή θεωρούν ότι έχουν απέναντι στην ΑΕΚ υποχρέωση νομική, υποχρέωση ηθική ή έστω απλά και μόνο δυνατότητα και διάθεση στήριξης ή δανεισμού της, να συσπειρωθούμε για να σταματήσει ο κατήφορος.

Ώσπου να βρεθούν τα αναγκαία, πέρα από το παραπάνω δάνειο και το ένα εκατομμύριο ευρώ που έχει βρεθεί έναντι της οφειλής Ψωμιάδη, είναι απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή συνέγερση.

Αυτή η πρόσκληση δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους «Ενωσίτες», αλλά σε κάθε φίλαθλο της Ελλάδας ή της διασποράς που, ανεξάρτητα από οπαδικά συναισθήματα, δεν αντέχει άλλη «χαμένη πατρίδα».

Γιατί από το καθαρό ποδόσφαιρο, μπορεί να δοθεί το παράδειγμα για καθαρή κοινωνία.

Όταν δούμε ασφαλή γήπεδα, μπορούμε να συνεργαστούμε και για να εξασφαλίσουμε μία ασφαλή χώρα.

Και εάν σε έναν από τους πιο διεφθαρμένους χώρους καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τη διαφάνεια, τη συνέπεια και το ήθος, μπορεί τότε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην προσπάθεια της ευρύτερης και κοινωνικά οριζόντιας συσπείρωσης για μια ανεξάρτητη, δυνατή, δίκαιη και καλοδιοικούμενη πατρίδα.

Τώρα μιλάνε οι πράξεις. Όλων.

Aθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2012

Χάρης Οικονομόπουλος».

Πηγή: sport-fm.gr