Τις δύο προτάσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ Άρης αποκάλυψε ο πρόεδρός της, Θανάσης Αθανασιάδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη (πρώην Λέσχης Φίλων Άρη). Τα μέλη της Λέσχης βρέθηκαν αντιμέτωπα με σημαντικά διλήμματα.
Η πρώτη πρόταση ήταν για αγορά της ομάδας, με την ενδιαφερόμενη εταιρία να ζητά απάντηση μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2012, όπως όμως είπε ο Αθανασιάδης «δεν υπάρχουν περιθώρια για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου πρότζεκτ».

Η δεύτερη πρόταση, ουσιαστικά αυτή που απασχόλησε έχει να κάνει με την ανάληψη του μάνατζμεντ της ΠΑΕ για τρία χρόνια, ως το 2014 με την προοπτική αργότερα ακόμα και της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

«Είχαμε αλλεπάλληλες επαφές με επενδυτικό όμιλο που εξέφρασε το ενδιαφέρον να επενδύσει στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο που υπάρχει. Η τοποθέτηση χρημάτων προϋποθέτει ότι ο χρηματοδότης δεν θα συμβληθεί με την ΠΑΕ αλλά με τους εκπροσώπους της. Είναι ένα προσωπικό ρίσκο των μελών της ΠΑΕ. Είναι η ανάληψη του μάνατζμεντ για τα επόμενα τρία χρόνια από σήμερα.

Εφόσον υπάρξει έγκριση, άμεσα τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου για την αδειοδότηση και την αξιοποίηση των χρημάτων. Υπάρχει προοπτική για περαιτέρω διεύρυνση αυτού του ποσού ώστε να επιτευχθεί ένας στόχος εξυγίανσης.  Εάν αυτό επιτευχθεί και το επιθυμεί το Σώμα θα μπορούσε να συζητηθεί εξολοκλήρου η αγορά του μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ.

Είναι μία πρόταση η οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή κουμπώνει στις απαιτήσεις της ομάδας και των καιρών, διασφαλίζει την εξέλιξη της ομάδας και βάζει υποθήκη για καλύτερο μέλλον. Ο κόσμος με αγωνία θα αναρωτιέται για την ταυτότητα της εταιρίας αλλά καλύπτεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας. Τα μέλη της ΠΑΕ δεσμεύονται. Μας ξέρετε και σας ξέρουμε. Είναι αναγκαία η συσπείρωση.

Δεν είναι δίλλημα, δεν έχουν ιδιοτελή κίνητρα και είναι αναγκαιότητα και προοπτική για το μέλλον».
Η δεύτερη πρόταση προβλέπει άμεσα την επένδυση του ποσού των 2,5 εκ ευρώ και η σύμβαση διέπει προσωπικά κάποια μέλη που θα συνθέσουν έναν φορέα διαχείρισης χρημάτων. Ένα πρόβλημα που έπρεπε να ξεπεραστεί είναι η θητεία της νυν διοίκησης που λήγει στις 30 Ιουνίου 2013 και για να προχωρήσει το πρότζεκτ έπρεπε να παραταθεί η θητεία της ως τις 30 Ιουνίου 2014.

Μετά την ανάλυση της δεύτερης πρότασης τέθηκαν κάποιες ερωτήσεις από νομικούς του Φορέα. Ο Αθανασιάδης εξήγησε ότι ουσιαστικά ο ίδιος και ο Τάσος Ορφανίδης χρειάζονται για να κάνουν την ταμειακή διευκόλυνση και πως αν όλα πάνε στραβά τα χρήματα αυτά θα τοποθετηθούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ σε όσους έχουν δέσμευση. Επεσήμανε ακόμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ότι αν δεν προχωρήσει αυτή η συμφωνία, τότε η αδειοδότησή της γίνεται πιο επισφαλής.

Η έκτακτη γ.σ. συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και τα μέλη της θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης πρότασης σε νέα γενική συνέλευση.Πηγή: woop.gr