Μέσα στους κορυφαίους της περασμένης σεζόν συμπεριλαμβάνεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, σύμφωνα με του Βάσκους. Βάσκος μπορεί να μην είναι (τουλάχιστον δεν γεννήθηκε εκεί), όμως μετά από τόσα χρόνια ένδοξης καριέρας στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής, νιώθει σαν στο σπίτι του και οι Βάσκοι των θεωρούν δικό τους άνθρωπο.

Ο λόγος για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που έχει να ασχοληθεί ενεργά με την Αθλέτικ από το 2005, όμως κανείς δεν τον ξεχνά στον Σαν Μαμές. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το περασμένο καλοκαίρι αν δεν έμενε στον Ολυμπιακό ήταν έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή στον Μπιλμπάο.

Δείγμα πάντως της αγάπης και του σεβασμού που τρέφουν οι Βάσκοι για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι τα πολλά δημοσιεύματα μ' εκείνον πρωταγωνιστή ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και ένα τελευταίο όπου τ' όνομα του προπονητή του Ολυμπιακού βρίσκεται στους κορυφαίους της περασμένης σεζόν.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα "deia.com" σε κείμενο της με τίτλο "Orgullo de un pueblo" - "Η υπερηφάνεια ενός λαού", χαρακτηρίζει τον Ερνέστο Βαλβέρδε ως "πρεσβευτή της χώρας των Βάσκων", χάρη στις επιτυχίες που είχε και έχει πετύχει με τον Ολυμπιακό.

Πηγή: sport24.gr