Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι συμφώνησαν με την UEFA να καταργηθούν τα φιλικά των εθνικών ομάδων που γίνονται κατά την περίοδο του Αυγούστου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Ευρώπης, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ήταν εκείνος που ανακοίνωσε την απόφαση που πάρθηκε στη συνεδρίαση του "συνεταιρισμού" στη Βαρσοβία.

Παράλληλα δήλωσε πως περιμένει για το αν και η FIFA θα εγκρίνει αυτή την κίνηση, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις μεταξύ τους συζητήσεις:

"Με τη συμφωνία αυτή η UEFA δείχνει πως αναγνωρίζει τη σημασία των συλλόγων και τη συμβολή τους στο ποδόσφαιρο των εθνικών ομάδων.

Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν πάντα εύκολες, αλλά έγιναν σε κλίμα σεβασμού και δικαιοσύνης. Ευχαριστούμε την UEFA και ευελπιστούμε σε περαιτέρω καλή συνεργασία.

Είναι μία ακόμη απόδειξη πως η οικογένεια του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη μπορεί να βρει λύσεις σε πνεύμα συνεργασίας. Δυστυχώς οι συζητήσεις με τον πρόεδρο της FIFA δεν έχουν οδηγήσει σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα, όσον αφορά στα αιτήματα των συλλόγων" ήταν τα λόγια του Γερμανού παλαίμαχου, ο οποίος είναι και εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου.

Το πρόγραμμα στο οποίο έδωσαν τα χέρια οι σύλλογοι με την UEFA για τα δύο επόμενα χρόνια, έχει μέσα εννέα περιπτώσεις στις οποίες θα υπάρχουν δύο απανωτά ματς εθνικών ομάδων, τόσο επίσημα όσο και φιλικά, και καμία με μονές αναμετρήσεις.

Το μνημόνιο που πάνω του έχει πλέον τις υπογραφές των "ισχυρών" από τις δύο μεριές, ισχύει από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Μάιο του 2018.

Παράλληλα, μέρος της συμφωνίας ήταν και το Κόπα Άφρικα να ξεκινάει όσο πιο νωρίς γίνεται τον Ιανουάριο.Πηγή: woop.gr