Για την υπόθεση του Κώστα Μανωλά, τους στόχους του με την ΑΕΚ αλλά και τη θέση του προπονητή μίλησε χθες ο Νίκος Κωστένογλου.
Ο τεχνικός της ΑΕΚ πήρε θέση για όσα θέματα αφορούν την Ένωση, αλλά παράλληλα έκανε και έκκληση στον Ντέμη Νικολαϊδη και τους μετόχους, να βοηθήσουν τον σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο "Κωστέ":

Για την υπόθεση Μανωλά: "Εχω μια αρχή ότι δεν ανακατεύομαι στα οικονομικά. Μου ζητήθηκε η άποψη μου για τον Μανωλά. Απάντησα στον κ.Δημητρέλο αν τον χρειάζομαι. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να αφήσει κάποιον παίκτη της. Ειδικά στο κέντρο της άμυνας. Και πριν φύγει ο Κάλα είχαμε προβλήματα. Μετά είχαμε μεγάλο πρόβλημα, φανταστείτε τώρα αν φύγει ο Μανωλάς.

Έχουμε τον Μπουγαΐδη και τον Χέλγκασον που είναι δύο νεαρά παιδιά. Έδωσα μια απάντηση στον πρόεδρο και σήμερα έγινε το Δ.Σ. και θα ενημερωθώ. Αύριο είναι η τελευταία μέρα των μεταγραφών εκεί στην Ουκρανία".

Για την θέση του προπονητή: "Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τους φίλους ΑΕΚ. Ως προπονητής είναι πιο υπεύθυνη η θέση μου. Όταν πρωτοέγινα, είχα πει στην ΑΕΚ η θέση είναι θρόνος, εγώ είμαι περαστικός. Οσο είμαι εδώ θα δουλεύω σαν να ξέρω ότι θα μείνω για χρόνια.

Πρέπει να δουλέψω με μικρούς σε ηλικία παίκτες, για να αφήσω μια παρακαταθήκη. Ανεβάζω παιδιά συνεχώς από την δεύτερη ομάδα για να τους δούμε και να συνηθίζουν και αυτοί σε επαγγελματικό επίπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά της πρώτης ομάδας. Εχουμε περίεργα προβλήματα, ευτράπελα που δεν ταιριάζουν σε μια τόσο ιστορική ομάδα με τόσο ποιότητα στο παρελθόν".

Για τους στόχους της ΑΕΚ: "Με λυπεί το γεγονός ότι η μια τόσο ιστορική ομάδα που φημιζόταν για το επιθετικό ποδόσφαιρο της, έφτασε να αμφισβητείτε και να αντιμετωπίζεται ως μικρή ομάδα. Με πονά. Προσπαθώ με το προπονητικό τιμ και τους παίκτες να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να είμαστε στο ύψος των περιστάσεων. Τα προβλήματα ολοένα και μεγαλώνουν.

Στην αρχή ήμασταν σε μια καλή θέση και με το πέρασμα του χρόνου, τα προβλήματα διογκώθηκαν. Την δεδομένη στιγμή είναι ο στόχος μας τα πλέι οφ. Δεν αρμόζει τέτοιος στόχος στην ΑΕΚ, το ξέρω καλά. Πρέπει να εξασφαλίσουμε πρώτα την είσοδο μας εκεί, αλλά δυσκολεύει όσο τα προβλήματα μας μεγαλώνουν".

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα: "Δεν εγκαταλείπουμε το καράβι, θα προσπαθήσω για ότι καλύτερο μέχρι τέλος. Περιμένουμε τους μετόχους μας, τους παλιούς μετόχους, τον κ.Νικολαίδη, όλους να βρουν μια λύση. Στις 20 Μάρτη πρέπει να έχουν πληρωθεί οι παίκτες όσα συμφώνησαν και στις 31 Μαρτίου να πάρουμε άδεια από ΟΥΕΦΑ. Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο της ιστορίας μας. Σύντομα να βρεθεί λύση, γιατί θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες".
Πηγή: Woop.gr