Μόλις στο 30% ανέρχεται η πληρότητα στα ελληνικά γήπεδα σύμφωνα με έρευνα η οποία δείχνει ότι τα εισιτήρια σε σχέση με πέρυσι μειώθηκαν κατά 11%. Δείτε τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Συγκεκριμένα η ισπανική εφημερίδα Μarca πραγματοποίησε έρευνα για τις τιμές των εισιτηρίων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σ' ένα άλλο μέρος ωστόσο της έρευνας αυτής, αναφέρονται στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά προσέλευσης των φιλάθλων στα γήπεδα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Στον πίνακα αυτής της λίστας, η χώρας μας... βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις και φυσικά τα στοιχεία που δίνονται, μόνο ενθαρρυντικά δεν μπορεί να τα αποκαλέσει κανείς.

Εξάλλου όπως φαίνεται, 2 στις 3 θέσεις των ελληνικών γηπέδων μένουν κενές κάθε σαββατοκύριακο, με το ποσοστό αυτό μάλιστα να έχει υποστεί μία σημαντική αύξηση σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο(11%). Πρωταθλητές της κατηγορίας είναι Γερμανοί, οι οποίοι κι έχουν πληρότητα στα γήπεδά τους σχεδόν 93% και αύξηση σε σχέση με πέρυσι 1%! Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως η έρευνα για τους Γερμανούς αφορά σε γήπεδα χωρητικότητας 53.000 θέσεων, ενώ γι' αυτά της Ελλάδας στις 30.000 θέσεις.

Μετά τη Γερμανία ακολουθεί η Αγγλία με την πληρότητά της να φτάνει στο 90% και μ.ο. χωρητικότητας τις 43.000, ενώ τρίτοι είναι οι Ολλανδοί, με 1% λιγότερο.

Στη συνέχεια της λίστας βρίσκονται οι:

Ισπανία 71%
Γαλλία 69%
Νορβηγία 66%
Ελβετία 59%
Ρωσία 58%
Σκωτία 57%
Αυστρία 52%
Ιταλία 51%
Βέλγιο 51%

 

Πηγή: gazzetta.gr