current views are: 1

6 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση12:38

Στο σκαμνί ξανά ο Παναθηναϊκός!

Ο Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό για την ανακοίνωση που έβγαλε η “πράσινη” ΠΑΕ για τον διαιτητή Βοσκάκη μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Δημοσίευση 12:38’
αρθρο-newpost

Ο Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό για την ανακοίνωση που έβγαλε η “πράσινη” ΠΑΕ για τον διαιτητή Βοσκάκη μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό για την ανακοίνωση που έβγαλε η “πράσινη” ΠΑΕ για τον διαιτητή Βοσκάκη μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που καλείται ο Παναθηναϊκός να απολογηθεί για τα όσα λέει για την διαιτησία μετά από την πειθαρχική δίωξη στον Ζεσουάλδο Φερέιρα για τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη.
Η ΕΠΟ ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσής τις γι’ αυτές τις πειθαρχικές διώξεις:

“Σας ενημερώνουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε:

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Πανιώνιος για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25παρ.1 και 4 του ΠΚ της ΕΠΟ (αγώνας Πανιώνιος-Ατρόμητος Αθηνών, 3/3/2012).

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25παρ.1 και 4 του ΠΚ της ΕΠΟ (αγώνας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, 4/3/2012).

Οι ανακοινώσεις που προκάλεσαν τις διώξεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα είναι οι κάτωθι:

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Σήμερα στο ΟΑΚΑ γίναμε μάρτυρες μιας διαιτησίας από αυτές που το να τις χαρακτηρίσεις εχθρικές θα είναι επιεικές. Το σύνολο της συμπεριφοράς και των αποφάσεων του κ. Βοσκάκη, σε συνέχεια μάλιστα της πρώτης πράξης του έργου που είχε παιχτεί στο Αγρίνιο στις 4 Ιανουαρίου, δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας για τις προθέσεις και το σκεπτικό του. Αντιμετωπίσαμε μια διαιτησία πονηρή, που εφάρμοσε δύο μέτρα και δύο σταθμά στοχεύοντας προφανώς να εμποδίσει τον Παναθηναϊκό.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται είτε για πρόθεση είτε για ολική ανικανότητα τόσο του ιδίου όσο και των προσώπων που διαχειρίζονται τις τύχες της διαιτησίας. Ο δε ορισμός του κ. Βοσκάκη, ως «κομάντο» σε ένα άδειο γήπεδο προφανώς δεν είναι σύμπτωση. Ας μην ψάχνουμε λοιπόν γιατί δίνουμε την εντύπωση ενός «αναξιόπιστου» πρωταθλήματος όταν εκτελούν μ’ αυτόν τον τρόπο τα καθήκοντά τους οι διαιτητές, αυτοί που τους ορίζουν, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις αυτοί που τους αξιολογούν.

Σεβόμαστε απόλυτα την ομάδα του ΠΑΟΚ και την προσπάθειά της, ωστόσο η σημερινή διαιτητική παράσταση είχε έναν ξεκάθαρο στόχο: Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να στραβοπατήσει. Οι ισορροπίες έπρεπε πάση θυσία να ανατραπούν. Το κατανοήσαμε και εμείς και όσοι είδαν τον αγώνα. Θα πρέπει ωστόσο να κατανοήσουν και όσοι κινούν νήματα και επηρεάζουν καταστάσεις ότι η μέχρι εδώ προσπάθειά τους δεν θα τους αρκέσει. Ο Παναθηναϊκός έχει στα χέρια του την τύχη του, θα την κυνηγήσει και θα πετύχει τους στόχους του απαντώντας σε όλους εκεί που έχει αποδείξει ότι είναι ανώτερος: μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

ΥΓ: Αναφορικά με το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Παναθηναϊκού, στο 92΄ το μόνο σχόλιο που έχουμε να κάνουμε προς τον κ. Βοσκάκη είναι πως, αν κάτι δεν έχει καταλάβει καλά, δεν ζητάμε χάρες. Αν καταλόγιζε τις αντίστοιχες παραβάσεις όταν γίνονταν, είτε στο Αγρίνιο είτε σήμερα, δεν θα χρειαζόταν να εκτεθεί εκ του ασφαλούς στο φινάλε.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

Σήμερα στη Νέα Σμύρνη, κάποιοι πλήρωσαν εισιτήριο για να δούνε ποδόσφαιρο, όμως τελικά παρακολούθησαν “θέατρο σκιών”. Θεωρούμε πως υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος με σωρεία λανθασμένων αποφάσεων με αποκορύφωμα την αλλαγή του Ζουέλα για να… προστατευθεί ο κ. Θάνος ο οποίος “αρνήθηκε” να τον αποβάλει. Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει την κατάταξη των ομάδων να μας το πουν για να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την οικονομική εξυγίανση, την ανάδειξη νέων Ελλήνων παικτών και τις προσπάθειες για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οσο οδεύουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος τα λάθη σταματάνε να είναι ανθρώπινα. Ο αγώνας του Πανιωνίου σε κάθε επίπεδο την φετινή περίοδο, θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για όλους. Αφήστε μας να τον δώσουμε.

Υ.Γ. Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από τον κ. Δώνη που σε κάθε ευκαιρία βρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ ζει από αυτό. Ειδικότερα δε όταν πιάνει στο στόμα του έναν σύλλογο όπως τον Πανιώνιο με τα 122 χρόνια προσφοράς στον Ελληνικό αθλητισμό και Πολιτισμό. Το χειροκρότημα στον Κώστα Μήτρογλου αποτελεί μία μικρή απόδειξη αυτού.

Πηγή: woop.gr 


σχετικα αρθρα