Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις ποδοσφαίρου-Πολιτείας μετά τη συνάντηση του προεδρείου της ΕΠΟ με τον γ.γ.Α Πάνο Μπιτσαξή. Διατηρείται ο ελεγκτικός ρόλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στο θέμα των πιστοποιητικών των ομάδων, ενώ η ΕΠΟ είναι αυτή που θα επιβάλλει τις ποινές σε περίπτωση που ο φάκελος κάποιας ομάδας δεν είναι πλήρης.

Αποχωρώντας από τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, δήλωσε:

«Είχαμε μια καλή συζήτηση και βρήκαμε λύση που ικανοποιεί και τα δύο μέρη χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση FIFA. Για τα θέματα αυτοδιοίκητου ομονοεί η Πολιτεία και το ποδόσφαιρο. Πρέπει να εντείνονται οι έλεγχοι και να είναι σωστοί. Αυτό κάνουμε . Η ΕΠΟ θα επιβάλει τις ποινές από εδώ και στο εξής. Αυτό είναι το θέμα μας»

Με τη σειρά του ο γ.γ. Αθλητισμού τόνισε:

«Μετά από πολύμηνο διάλογο καταλήξαμε σε οριστικά συμπεράσματα. Όλοι θέλουμε επαγγελματικό αθλητισμό με όρους νομιμότητας και μακριά από φαινόμενα που ταλάνισαν στο σύνολό του τον επαγγελματικό αθλητισμό με ευθύνη και του κράτους. Η ΕΠΟ μας παρουσίασε ένα σύστημα ποινών ικανοποιητικό. Η ΕΕΑ είναι και θα παραμείνει ο βασικός ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους. Ισχύουν όλα όσα είπε ο κ. Γερουλάνος στη βουλή κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, αλλά και οι εισηγητές των κομμάτων.

«Δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ τέτοια παρέμβαση από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία. Συμπληρώνεται το κενό που υπήρχε και εναρμονίζεται πλήρως. Οι αποφάσεις της Επιτροπής είναι δεσμευτικές. Θα χορηγεί πιστοποιητικά και όταν δεν συμβαίνει αυτό θα υπάρχει εισήγηση προς την ΕΠΟ και νομίζω πως αυτή η εισήγηση θα είναι δεσμευτική από το ποδόσφαιρο. Ο έλεγχος ανήκει πλήρως στο κράτος αλλά ο πειθαρχικός έλεγχος από την ΕΠΟ αλλιώς υπάρχουν οι συνέπειες του νόμου. Απαντάμε όλοι πως θέλουμε ένα ποδόσφαιρο που να λειτουργεί με όρους νομιμότητας. Θα διαβιβαστεί στον υπουργό προκειμένου να εναρμονιστεί η διαδικασία».


Πηγή: sport-fm.gr