Η ήττα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα της Α1 αποτέλεσε μάθημα για τους παίκτες των Πρασίνων, σύμφωνα με όσα έγραψε στο προσωπικό blog του ο βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Δημήτρης Ιτούδης:

«Καλησπέρα σε όλους…

Βρισκόμαστε σχεδόν ένα 24ωρο πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έναν ακόμη τελικό για τον Παναθηναϊκό και για όλους μας. Το πρώτο που θα ήθελα να πω είναι «συγχαρητήρια» στους παίκτες που έφτασαν σε έναν ακόμη τελικό.

Παίζουμε με έναν μεγάλο αντίπαλο, τον οποίο αντιμετωπίσαμε πρόσφατα. Έχουμε παρακολουθήσει τους αγώνες που έχει δώσει ο Ολυμπιακός από τότε ως σήμερα και στην Ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει γίνει ανάλυση. Τα σημεία στα οποία έχουμε επιμείνει είναι συγκεκριμένα και δεδομένα. Στο τελευταίο παιχνίδι στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» είχαμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα και δύο ή τρεις επιστροφές στη διάρκειά του. Δεν είναι αρκετό όμως αυτό. Νομίζω ότι μάθαμε αρκετά από αυτό το παιχνίδι. Φυσικά είναι τελείως διαφορετικής φυσιογνωμίας εκείνος ο αγώνας σε σχέση με αυτόν, αφού τώρα κρίνεται ένας τίτλος.

Αυτό που μας προβλημάτισε τις προηγούμενες μέρες ήταν η διάρκεια και η ποιότητα της προπόνησης ακριβώς εξαιτίας των τραυματισμών που αντιμετωπίσαμε, όμως ήταν ενθαρρυντικό ότι στη χθεσινή προπόνηση ήταν παρόντες όλοι οι παίκτες, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας αγωνίστηκε και απέναντι στο Μαρούσι δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε στον αστράγαλό του. Χθες λοιπόν είχαμε μία προπόνηση με όλους τους παίκτες και έχουμε και τη σημερινή, στην οποία θεωρώ ότι και πάλι θα είναι όλοι οι παίκτες παρόντες, συμπεριλαμβανομένων των Μπατίστ – Περπέρογλου.

Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό είναι αυτά της πίεσης σε όλο το γήπεδο, ένα σημαντικό κομμάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αμυντικά. Επίσης, τρέχει αρκετά στο ανοιχτό γήπεδο μετά από καταστάσεις που βγάζει μέσα είτε από πιεστική άμυνα, είτε αμυντικό ριμπάουντ. Περιμένουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε και άμυνα ζώνης, θέλει έτσι κι αλλιώς να κάνει ματς απ καταστάσεις μετά από άουτ. Για να μην αναφερθώ ατομικά σε παίκτες, οι δημιουργίες και συνεργασίες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρες, ποια είναι τα ζευγάρια το πώς τρέχουν κάποια συστήματα και για ποιο λόγο τα τρέχουν… Εμείς δεν το κρύβω ότι είχαμε αρχίζει να ετοιμαζόμαστε για το συγκεκριμένο παιχνίδι και πριν από το Μαρούσι, χωρίς να υποτιμούμε το Μαρούσι και την προσπάθεια που κάνει σε καμία περίπτωση. Η συγκέντρωσή μας στο θέμα συνεργασιών και της άμυνας ήταν στο παιχνίδι του τελικού. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μου και να κερδίσει ο καλύτερος και φυσικά να κυλήσουν όλα ομαλά…

Να είστε καλά και θα τα ξαναπούμε σύντομα…

Δημήτρης»

Πηγή: in.gr