Το σύστημα ακουστικής, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το πιστόλι του αφέτη στην εκκίνηση των σπριντ και των εμποδίων, έχει προβληματίσει τους αθλητές που δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα άλλους να τους έχει θυμώσει και άλλους να τους εκνευρίσει αφάνταστα.
Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο «Atakoy Αρενα» της Κωνσταντινούπολης, το στάδιο που φιλοξενεί το 14ο παγκόσμιο πρωταθλημα κλειστού στίβου, το οποίο με μια πρώτη ματιά μοιάζει τέλειο, αλλά φαίνεται ότι έχει αρκετά προβλήματα.
«Ήταν πολύ εκνευριστικό. Δεν μπορούσα να ακούσω σχεδόν τίποτα από τις εντολές του εκφωνητή και αυτό με δυσκόλεψε πολύ» είπε ο Βρετανός σπρίντερ, Ντουέιν Τσέιμπερς.

Μεταξύ των «θυμάτων» ήταν και ο Τζαμαϊκανός Λερόν Κλαρκ στα 60μ με την Αμερικανίδα Κρίστι Κάστλιν, την αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο στα 60μ εμπόδια. «Κανένας δεν μπορεί να ακούσει» δήλωσε αναστατωμένος ο Κλαρκ μετά από μια άσχημη αντίδραση στην εκκίνηση που τον άφησε εκτός πρόκρισης, αφού κατετάγη 34ος με 7.05 στα 60μ.

Άλλοι αθλητές, μεταξύ των οποίων και η Σάλι Πίρσον (Αυστραλία), κορυφαία αθλήτρια του κόσμου για το 2011, δήλωσαν ότι άκουγαν στα αυτιά τους έναν διπλό ήχο από το πιστόλι του αφέτη, που τους έκανε να μην ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

«Ακουγόταν σαν να υπήρχαν δύο όπλα, με τον ήχο να απομακρύνεται» περιέγραψε την κατάσταση η Πίρσον, η οποία, πάντως, σε αντίθεση με άλλους, κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ Ωκεανίας με 7.85 στον πρώτο αγώνα της στον κλειστό μετά από 3 χρόνια. «Είμαι ευχαριστημένη που αντέδρασα σωστά στον πρώτο ήχο που άκουσα» πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Νικολάου, εκπρόσωπος Τύπου της IAAF, δήλωσε ότι θα εξεταστεί το πρόβλημα για να βρεθεί λύση, αλλά, όπως τόνισε, «δεν υπάρχει πρόβλημα με τον εξοπλισμό. Το έχουν ήδη ελέγξει».

Κάποιοι αθλητές πιστεύουν το ίδιο, αφού, όπως υποστηρίζουν, το πρόβλημα έχει να κάνει με την ακουστική του νέου σταδίου: «Κάποιοι ακούν πρώτοι τον ήχο και άλλοι αργότερα» δήλωσε ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, Νέστα Κάρτερ, που προκρίθηκε στα ημιτελικά των 60μ.

Πάντως, υπάρχουν και αυτοί που μπερδεύονται εντελώς και δεν ξεκινούν, αν δεν δουν πρώτα κάποιον άλλο να αντιδρά. Ο Αμερικανός Τρελ Κίμονς, που είναι ο ταχύτερος φέτος στα 60μ, είπε ότι καθυστέρησε στην εκκίνηση, ώστε να είναι σίγουρος ότι άκουσε σωστά. «Άκουσα δύο ήχους, αλλά δεν έφυγα αμέσως στην εκκίνηση μέχρι να ξεκινήσει πρώτος κάποιος άλλος αθλητής. Μπορεί να υπήρχαν τρία όπλα».

Πηγή: woop.gr