Από τους κορυφαίους (αν όχι ο κορυφαίους) παίκτες στο παγωμένο Χάρκοβο, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έγινε πόλος έλξης από τους οπαδούς του Ολυμπιακού μόλις έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» η αποστολή. Στις δηλώσεις του πάντως τόνισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι τίποτε άλλο από το να εξαντλήσει ο Ολυμπιακός όλες του τις ελπίδες για να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην Ευρώπη.
 
Ποια γεύση σου άφησε το παιχνίδι στην Ουκρανία; «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και το γνωρίζαμε από την αρχή. Εγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, το γήπεδο ήταν πολύ δύσκολο για μία ομάδα όπως είμαστε που θέλουμε να δημιουργούμε και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Ηταν ένα παιχνίδι που έπρεπε οπωσδήποτε να κρατήσουμε το μηδέν κι αν μπορούμε να κάνουμε ένα γκολ όπως και έγινε κιόλας. Από κει και πέρα τελείωσε αυτό το παιχνίδι. Εχουμε ακόμα ένα 90λεπτο που πρέπει είμαστε πολύ σοβαροί για να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Δεν μπορούμε να πούμε που μπορεί να φθάσει η ομάδα, αλλά ο στόχος μας είναι να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι».
 
Ο Ολυμπιακός έχει πέντε σερί νίκες πράγμα που δεν συμβαίνει και συχνά από ελληνικές ομάδες. Ποιο είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας; «Θεωρώ ότι η ομάδα με την ποιότητα που έχει και τους ποδοσφαιριστές που έχει. Είμαστε ταπεινοί και δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις για να φθάσει η ομάδα ψηλά. Πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες και την ποιότητα για να φθάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά και αυτός είναι ο στόχος μας».
 
Υποφέρατε πολύ στο πρώτο ημίχρονο γιατί η Μέταλιστ πρέσαρε πολύ. «Πίεση υπήρξε και μεγάλη, αλλά η Μέταλιστ δεν έκανε την τεράστια ευκαιρία. Ηταν ένα παιχνίδι που το έπαιζε στην έδρα της και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ δυνατά κάτι που το γνωρίζαμε ότι θα το κάνει. Από 'κει και πέρα όλη η ομάδα αμύνθηκε πολύ καλά και αν ήμασταν πιο προσεκτικοί ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε, έβαλε ένα γρήγορο γκολ και πήραμε τη νίκη. Παρόλα αυτά δεν έχει τελειώσει τίποτα, υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι στην έδρα μας και θεωρώ ότι με τον κόσμο στο πλευρό μας θα πάρουμε την πρόκριση».


Πηγή: Woop.gr