current views are: 1

11 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση19:42

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 2- 0

Απονομή τίτλου διά… ποδός ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Η Ένωση «τέλειωσε» τον τραγικό Παναθηναϊκό (2-0) και… έστειλε τον Ολυμπιακό στο +4 που ισοδυναμεί με κούπα

Δημοσίευση 19:42’
αρθρο-newpost

Απονομή τίτλου διά… ποδός ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Η Ένωση «τέλειωσε» τον τραγικό Παναθηναϊκό (2-0) και… έστειλε τον Ολυμπιακό στο +4 που ισοδυναμεί με κούπα

Απονομή τίτλου διά… ποδός ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Η Ένωση «τέλειωσε» τον τραγικό Παναθηναϊκό (2-0) και… έστειλε τον Ολυμπιακό στο +4 που ισοδυναμεί με κούπα
Από το ξεκίνημα του αγώνα η ΑΕΚ φάνηκε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο καθώς οι παίκτες της κέρδιζαν εύκολα την μπάλα και έβγαιναν μπροστά, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει στο πρώτο 10λεπτο ότι πρωταρχικός του στόχος ήταν να μην αιφνιδιαστεί και βρεθεί πίσω στο σκορ.

Με τον Βάργκας να κυριαρχεί στο κέντρο, η Ένωση ήλεγχε τον ρυθμό της αναμέτρησης και είχε πιο γρήγορες μεταβιβάσεις από το κέντρο στην επίθεση, σε αντίθεση με τους πράσινους που ήταν μπλοκαρισμένοι, χωρίς κίνηση και με αρκετά λάθη. Οι δύο ομάδες πλησίασαν στο γκολ μέσα σε ένα 5λεπτο (18′ Σιαλμάς δοκάρι μετά από κόντρα-23′ Ζεκα λίγο άουτ επίσης από κόντρα) και οι δύο προπονητές έψαχναν να βρουν τη λύση, αλλάζοντας θέσεις στους παίκτες των άκρων.

Οι Λεονάρντο-Σιαλμάς και Ζεκα-Κουίνσι άλλαξαν σε περισσότερες από μία φορά πλευρές, με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή. Οι παίκτες της είχαν περισσότερο πάθος, στο κέντρο κάλυπταν όλοι σωστά, κέρδιζαν γρήγορα την μπάλα και έβγαιναν μπροστά, με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο διάστημα να στερείται κίνησης, σωστής κυκλοφορίας της μπάλας αλλά και του παίκτη που θα κάνει τη διαφορά με μια ενέργεια.

Το 0-0 του ημιχρόνου, επομένως, περισσότερο ικανοποιούσε τους πράσινους, ειδικά μετά την πολύ καλή ευκαιρία που έχασε ο Λεονάρντο στο 45′.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πάντως ο Βραζιλιάνος… εξιλεώθηκε για την ευκαιρία που έχασε, καθώς με μακρινή εκτέλεση φάουλ και με τη… βοήθεια του Καρνέζη έκανε το 1-0! Η ψυχολογία, πλέον, ήταν υπέρ της ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό να βλέπει τα πράγματα να δυσκολεύουν αρκετά. Οι πράσινοι βγήκαν μπροστά εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Ένωση κλείστηκε αρκετά μετά το γκολ που πέτυχε, με αποτέλεσμα το ματς να μεταφερθεί στο μισό γήπεδο.

Ο Κωστένογλου αντικατέστησε τους Σιαλμά και Καφέ με τους Κλωναρίδη και Λαγό αντίστοιχα για να φρεσκάρει την ομάδα του, με τον Φερέιρα από την άλλη πλευρά να βγάζει τον Κουίνσι για να περάσει τον Κλέιτον. Ο Πορτογάλος έριξε και τον Καραγκούνη στον αγώνα αντί του Μαρίνου αλλά στο 71′ ο Κωναρίδης με υπέροχο πλασέ σε αντεπίθεση έγραψε το 2-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών στο ΟΑΚΑ, τελειώνοντας ουσιαστικά το ντέρμπι!

Ο Φερέιρα αντικατέστησε και τον Κατσουράνη με τον Νίνη, ο Κωστένογλου τον Λυμπερόπουλο με τον Μπέλεκ, ο Παναθηναϊκός ήταν συνέχεια μπροστά για να μειώσει, η Ένωση κρατούσε το 2-0, οι οπαδοί της είχαν στήσει πάρτι στις εξέδρες και κάπως έτσι το ντέρμπι βάφτηκε κιτρινόμαυρο. Η ΑΕΚ, άλλωστε, έδειξε να το θέλει περισσότερο.

Man of the match: Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Βάργκας. Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Κολομβιανόλς αμυντικός χαφ κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου. Ερεχε συνεχώς και βοήθησε την ΑΕΚ σε όλους τους τομείς!

Αδύναμος κρίκος: Στη φάση του 1-0 ο Καρνέζης μπορεί να επηρεάζεται από την παρουσία του Καφέ μπροστά του. Οπως και να έχει, η ευθύνη κατά βάση είναι δική του για αυτό το γκολ.

Στο ύψος του: Κρατούσε μπάλα όταν έπρεπε, κέρδιζε μονομαχίες, βοηθούσε τους συμπαίκτες του, ήταν στις φάσεις και έκανε τρομερή κίνηση για να βγάλει τετ α τετ τον Κλωναρίδη για το 2-0. Δίκαιη η αποθέωση στον Λυμπερόπουλο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Καρνέζης στη φάση του 1-0. Θύμισε το γκολ που είχε δεχθεί πέρυσι από τον Μίτσελ.

Το στραγάλι: Ο Κουκουλάκης απέφυγε το μεγάλο λάθος. Στη φάση του 1-0 είναι στην κρίση του βοηθού το αν επηρεάζει ή όχι τη φάση ο Καφές ενώ στο πέναλτι που ζήτησε ο Χριστοδουλόπουλος δε βοηθάει ούτε το ριπλέι για να πει κάποιος ξεκάθαρα αν υπάρχει παράβαση.

Πηγή: Gazzetta.gr 


σχετικα αρθρα