current views are: 1

12 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση10:12

«Δεν δώσαμε εντολή για θέατρο»

Ο Δημήτρης Ιτούδης διέψευσε πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε εντολή οι παίκτες του Παναθηναϊκού να προσποιηθούν για επιθετικό φάουλ στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Δημοσίευση 10:12’
αρθρο-newpost

Ο Δημήτρης Ιτούδης διέψευσε πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε εντολή οι παίκτες του Παναθηναϊκού να προσποιηθούν για επιθετικό φάουλ στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Ιτούδης διέψευσε πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε εντολή οι παίκτες του Παναθηναϊκού να προσποιηθούν για επιθετικό φάουλ στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Ιτούδης στον Sentra 103.3:

Για τον τελικό του Κυπέλου με τον Ολυμπιακό:«Κερδίσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο σε ένα σπουδαίο ματς. Θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετική διακύμανση στο σκορ. Χρειάζεται ένας επιπλέον παίκτης να καλύψει το κενό στις τελευταίες επιθέσεις. Βεβαίως το παιχνίδι δεν κρίθηκε μόνο σε αυτό. Ξεκινήσαμε πολύ καλύτερα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη διαφορά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και την αρχή του τρίτου τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα για εμάς. Το παιχνίδι είχε αρκετά πράγματα και από τους δύο αντιπάλους. Ζώνη από τον Ολυμπιακό και αρκετές αλλαγές στην άμυνα και έπρεπε να προσαρμοστούμε. Να έχουμε εκτελεστές. Και να μην αποπροσανατολιζόμαστε. Για ένα οκτάλεπτο δεν είχαμε καλές αποστάσεις και εκτέλεση. Στη συνέχεια με ζον πρες και πίεση σε όλο το γήπεδο αναγκάσαμε τον Ολυμπιακό να υποπέσει σε 24 λάθη εκ των οποίων τα 15 ήταν κλεψίματα.»

Για την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού: «Είναι ξεκάθαρα ότι εκείνη τη στιγμή την επίθεση θα έπαιρνε ο Σπανούλης. Προσπαθήσαμε να του κλείσουμε τον χώρο καθώς είναι ένας παίκτης που και εκτελεί και δημιουργεί για τους συμπαίκτες και τον εαυτό του. Ετσι είχαμε ιδανικές θέσεις στο παρκέ. Κι αυτό γιατί μάθαμε από το παιχνίδι στο ΣΕΦ και τα σουτ των Αντιτς και Μάντζαρη να έχουμε καλύτερες αποστάσεις. Ετσι και όλοι και ο Μαικ που βρέθηκε στη φάση λειτούργησαν σωστά».

Για το ότι το ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι πολύ «κλειστά»: «Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν μεγάλα παιχνίδια μεταξύ μεγάλων αντιπάλων. Από αυτό, κερδισμένο θα είναι το μπάσκετ και ο κόσμος που θέλει να το απολαύσει. Και οι δύο αντίπαλοι έχουν τα συν και τα πλην, και θα πρέπει να ρισκάρεις και να δείξεις κάτι καινρούργιο έστω κι αν οι δύο αντίπαλοι γνωρίζονται πολύ καλά. Ισως να μην υπάρχουν πλέον εκπλήξεις μεταξύ μας, αλλά σίγουρα υπάρχει δυνατότητα διαφορετικής διαχείρισης αρκετών αθλητών. Π.χ. η διαχείριση του κόουτς Ομπράντοβιτς δεν ήταν ίδια στα δύο παιχνίδι του πρωταθλήματος σε σχέση με αυτό το Κυπέλλου. Βεβαίως κάποια πράγματα είναι δεδομένα. Όπως τα λεπτά συμμετοχής κάποιων παικτών.»

Για την ανάδειξη του Σάρας ως MVP: «Δικαίως το μομέντουμ ανέδειξε τον Σάρας. Εκανε ένα step up (σ.σ. βγήκε μπροστά) που λένε και οι Αμερικανοί σε μια στιγμή που είχαμε ανάγκη τη δημιουργία και την εκτέλεση. Και ο Σάρας το έκανε πολύ καλά και τα δύο, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του ή εκτελώντας απευθείας ο ίδιος. MVP θα μπορούσε να βγει και ο Διαμαντίδης που έκανε επίσης ένα εξαιρετικό παιχνίδι».

Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού και τα όσα καταλογίζει στον Ομπράντοβιτς: «Δεν έχω καμία διάθεση να απολογηθώ. Εχω πολλά χρόνια στο κουρμπέτι. Ξεκαθαρίζω ότι δεν δόθηκε ποτέ τέτοια εντολή (σ.σ. στους παίκτες του Παναθηναϊκού ώστε να προσποιούνται για να κερδίσουν επιθετικά φάουλ) από τον κόουτς Ομπράντοβιτς και τον κόουτς Ιτούδη, ούτε καν σε προπόνηση. Αντιθέτως έχει τιμωρηθεί παίκτης που πήγε να κάνει κάτι τέτοιο και μπορεί να σας το βεβαίωση. Είχε κάνει μια περιστροφή για να εκμαιεύσει φάουλ. Το ότι ακούστηκε η λέξη fake δεν σημαίνει ότι ζητήσαμε αυτό. Υπάρχουν πολλές ερμηνείες όπως το να προσποιηθεί ένας παίκτης προτού σουτάρει, ή προτού δώσει μια πάσα. Δεν λέχθηκε ποτέ αυτή η ατάκα με την έννοια που μας καταλογίζουν. Πρέπει να προσέχουν και οι δημοσιογράφοι πως μεταφέρουν τα όσα λέγονται σε ένα τάιμ άουτ. Ας γίνει κάτι όπως στο ΝΒΑ που υπάρχουν τα τάιμ άουτ είναι και για το κοινό και στα οποία ο προπονητής είναι καλωδιωμένος αλλά το γνωρίζει ότι εκείνη τη στιγμή ακούγεται. Μπορεί κάποια άλλα πράγματα να μην πρέπει να ακουστούν στον αέρα. Επαναλαμβάνω ότι δεν δόθηκε ποτέ τέτοια εντολή και μάλιστα υπάρχει εντολή να τιμωρούνται αν προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν με αυτό τον τρόπο φάουλ».

Οσο για το τραγούδι «μη φύγεις» το οποίο αφιέρωσε ο Ρέμος στο γλέντι της ομάδας, σε σχέση με το μέλλον των Ομπράντοβιτς και Ιτούδη στην ομάδα: «Το “μη φύγεις” είναι ωραίο κομμάτι όπως ωραίο είναι και το “είναι στιγμές”. Αυτό που κοιτάμε λοιπόν αυτή τη στιγμή είναι να συγκεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας και να δώσουμε το 150% για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Πηγή: gazzetta.gr 


σχετικα αρθρα