current views are: 1

13 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση22:18

Ξανά κηδεία στο 93!

Η Μαρσέιγ πλήγωσε την Ιντερ για δεύτερο σερί ματς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και παρά την ήττα (2-1) προκρίθηκε στους «8» του Champions League

Δημοσίευση 22:18’
αρθρο-newpost

Η Μαρσέιγ πλήγωσε την Ιντερ για δεύτερο σερί ματς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και παρά την ήττα (2-1) προκρίθηκε στους «8» του Champions League

Η Μαρσέιγ πλήγωσε την Ιντερ για δεύτερο σερί ματς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και παρά την ήττα (2-1) προκρίθηκε στους «8» του Champions League

Οι Νερατζούρι ήταν καλύτεροι και στα δύο ματς από τους Γάλλους, όμως πλήρωσαν την μεγάλη ατυχία να δεχθούν γκολ στο τελευταίο λεπτό και των δύο αγώνων και πλέον βρίσκονται και επίσημα εκτός και των τριών διοργανώσεων που διεκδικούσαν στο ξεκίνημα της σεζόν. Το γκολ του Μιλίτο στο 75′ έστελνε τον αγώνα στην παράταση, αφού ο πρώτος αγώνας είχε λήξει 1-0, όμως μετά από βολέ του γκολκίπερ της Μαρσέιγ και κοντρόλ με την πλάτη του Μπραντάο ήρθε το 1-1 και -παρά το 2-1 με πέναλτι του Πατσίνι στο 96′ με πέναλτι- ο άδικος αποκλεισμός για την ομάδα του Ρανιέρι, που είπε «αντίο» στην κορυφαία διοργάνωση.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι παρέταξε την Ιντερ όπως ακριβώς κόντρα στην Κιέβο στο τελευταίο ματς της Serie A με 4-3-1-2 με σκοπό να παίξει επιθετικά και επέλεξε Σέζαρ στο τέρμα, Ναγκατόμο, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο στην άμυνα, Ζανέτι, Πόλι, Στάνκοβιτς τριπλέτα στο κέντρο, δεκάρι Σνάιντερ και Φορλάν-Μιλίτο μπροστά.

Οι Νερατζούρι μπήκαν δυνατά στο ματς και μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο κομμάτι του αγώνα άγγιξαν το γκολ. Στο 8′ μετά από μπάσιμο και γύρισμα του Ζανέτι από δεξιά η μπάλα βρήκε στον Ντιαβαρά και στρώθηκε στον Σνάιντερ, που ήταν ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει αφού έστειλε τη μπάλα στον Μανταντά! Πριν προλάβουν να αφήσουν τα κεφάλια τους οι τιφόζι των Μιλανέζων, ήρθε και η δεύτερη μεγάλη φάση, καθώς στο 11′ μετά από σέντρα του Σνάιντερ από δεξιά, ο Μιλίτο μόνος από την μικρή περιοχή προσπάθησε με το στήθος νικήθηκε από τον Μανταντά, ο οποίος έκανε εκπληκτική επέμβαση και κράτησε ξανά το «μηδέν».

Η Μαρσέιγ έκανε την πρώτη αξιόλογη προσπάθεια στο 18′ με σέντρα του Αθπιλικουέτα από δεξιά και κεφαλιά του Ρεμί άουτ, όμως οι Γάλλοι δούλεψαν περισσότερο σε έναν άλλο τομέα καθώς προσπαθούσαν να ρίξουν τον ρυθμό και με καθυστερήσεις και υποτιθέμενοτς τραυματισμούς καθυστερούσαν από νωρίς στο πρώτο μέρος. Κοντά στο ημίωρο η κατοχή είχε φτάσει το 50-50, όμως η εμμονή της Ιντερ για ανάπτυξη από δεξιά (14 σέντρες στο πρώτο μέρος) δεν βοήθηκε καθώς οι μοναδικές φάσεις του πρώτου μέρους ήταν στο 45′ με φάουλ του Σνάιντερ και στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Φορλάν που πέρασε άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Μαρσέιγ, με την Ιντερ να μην μπορεί να κατεβάσει τη μπάλα και την ομάδα του Ντεσάν να αντέχει άνετα στο κέντρο. Στο 58′ ο Ρανιέρι έκανε διπλή αλλαγή και έβγαλε Σνάιντερ-Φορλάν και έβαλε Πατσίνι-Ομπι και σε μεγάλο βαθμό δούλεψε, με τον τελευταίο να δίνει ενέργεια με κούρσες από αριστερά.

Στο 68′ το φάουλ του Στάνκοβιτς πέρασε άουτ και στο 71′ η Μαρσέιγ απείλησε με τον Ντιαρά να πιάνει την κεφαλιά μετά από φάουλ του Βαλμπουενά και τον Σέζαρ να αναγκάζεται σε δύσκολη επέμβαση. Στο 75′ το σκορ άνοιξε μετά από εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Σάμουελ και προσπάθεια του Πατσίνι, με τον Μιλίτο τελικά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 1-0, το οποίο φάνηκε πως θα μείνει ως το τέλος, όμως το ματς είχε χιτσκοκικό φινάλε.

Οι συνθέσεις

Ιντερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σέζαρ, Ζανέτι (c), Λούσιο, Μαϊκόν, Σάμουελ, Ναγκατόμο, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ (58′ Ομπι), Πόλι (74′ Καμπιάσο), Φορλάν (58′ Πατσίνι), Μιλίτο.

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά (c), Αθπιλικουέτα, Ν’ Κουλού, Μορέλ, Ντιαβαρά, Ντιαρά, Μ’ Μπια, Αμαλφιτανό, Ρεμί (88′ Μπραντάο), Αντρέ Αγιού (95′ Μπρασιλιάνο), Βαλμπουενά (76′ Σεϊρού).

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Πηγή: gazzetta.gr


σχετικα αρθρα