current views are: 1

14 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση22:23

Με… σβηστές μηχανές η Ρεάλ (vid)

Η Ρεάλ έπαιξε στο… ρελαντί, πέτυχε 4 γκολ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (4-1) και πλέον περιμένει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά του Champions League.

Δημοσίευση 22:23’
αρθρο-newpost

Η Ρεάλ έπαιξε στο… ρελαντί, πέτυχε 4 γκολ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (4-1) και πλέον περιμένει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά του Champions League.

Η Ρεάλ έπαιξε στο… ρελαντί, πέτυχε 4 γκολ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (4-1) και πλέον περιμένει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά του Champions League.

Η Ρεάλ είχε να φτάσει δύο σερί σεζόν στα προημιτελικά του Champions League από το 2004, όμως με τον Μουρίνιο στον πάγκο της είναι φανερό ότι πολλά έχουν αλλάξει και οι Μαδριλένοι… τελείωσαν τη δουλειά που είχαν ξεκινήσει στην Μόσχα. Οι Ισπανοί έπαιξαν σε χαμηλό τέμπο, έφτασαν άνετα στη νίκη 4-1 και περιμένουν τον αντίπαλό τους στους «8». Χάνει το επόμενο ματς ο Τσάμπι Αλόνσο λόγω καρτών.

Χωρίς να εντυπωσιάσει η Ρεάλ
Η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε από το ξεκίνημα να «χτυπήσει» με τους γρήγορους Μούσα και Ντουμπία στην επίθεση, με τον Τζαγκόεβ να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους Μαδριλένους, που άργησαν να βρουν ρυθμό, με τις κάθετες πάσες του. Η ποιότητα του Ντουμπία ήταν γνωστή, καθώς ο Ιβοριανός είχε ήδη 5 γκολ στο φετινό Champions League, ενώ την περασμένη εβδομάδα έφτασε τα 24 γκολ στην ρωσική πρέμιερ λιγκ, σπάζοντας το ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν, και αποτέλεσμα ήταν να απειλήσει δύο φορές την εστία του Κασίγιας στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Μουρίνιο σιγά-σιγά άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση και δεν άργησαν να φτάσουν στο γκολ. Στα 6 παιχνίδια στο Champions League που έχουν ξεκινήσει Οζίλ και Κεντίρα η Ρεάλ έχει μόνο νίκες και γκολ 18-0.

Οι Γερμανοί συνδυάστηκαν, για να βγάλει ο Κεντίρα εκπληκτική πάσα στον Κακά, πριν εκείνος γυρίσει την μπάλα και σκοράρει ο Ιγουαΐν στο 26′! Αυτό ήταν το 3ο σερί παιχνίδι που σκοράρει ο Αργεντίνος, ενώ έφτασε τα 3 σε ισάριθμες φορές που έχει ξεκινήσει φέτος στο Champions League. Ήταν, μάλιστα, το πρώτο του σε νοκ άουτ φάση μετά από 10 παιχνίδια και 601′. Κακά και Ρονάλντο προσπαθούσαν συνεχώς να σπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως υστέρησαν στην τελική πάσα, με τους Μοσχοβίτες να μην τα παρατάνε. Κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι δεν υπήρχε, με τον Μούσα να κάνει το δυνατό σουτ και τον Κασίγιας να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ στο 34′. Το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 1-0, τους Μαδριλένους να παίζουν… χαλαρά και την τακτική του Σλούτσκι να αποδίδει, καθώς η ΤΣΣΚΑ ήταν ακόμη θεωρητικά στο παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελικές εντός εστίας ήταν μόλις 2-1 για την Ρεάλ.

Ρονάλντο… non stop!
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους παίκτες του Μουρίνιο να συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο, τους Μοσχοβίτες να ακολουθούν την τακτική τους και τον Ρονάλντο να τελειώνει το παιχνίδι στο 54′. Η απουσία του τραυματία Ακινφέεβ έχει στοιχίσει πολύ στην ΤΣΣΚΑ και αυτό φάνηκε ακόμη μία φορά, καθώς ο Πορτογάλος έκανε το μακρινό σουτ και ο Τσεπτσούκοβ έκανε τραγική εκτίμηση της μπάλας, η οποία κατέληξε στο βάθος της εστίας του για το 2-0. Αυτό ήταν το 47ο γκολ σε 46 παιχνίδια φέτος σε όλες τις διοργανώσεις για τον Ρονάλντο, ενώ ήταν το 18ο του με την «Βασίλισσα» στο Champions League, ξεπερνώντας τον Μοριέντες, που έχει και 17, και είναι πλέον μόνο πίσω από τον θρύλο Ραούλ (66)! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 7ο σερί ματς που σκοράρει ο σταρ της Ρεάλ, σπάζοντας το προηγούμενο καλύτερο σερί του (6).

Ο Μπενζεμά χρειάστηκε 33″!
Η ΤΣΣΚΑ έψαξε το γκολ μετά το 2-0, με τους γηπεδούχους να παίζουν στο… ρελαντί, στο 66′ κατάφερε να σκοράρει, όμως ο Ντουμπία ήταν σε θέση οφσάιντ πριν δώσει την ασίστ στον Ολίσε, ενώ λίγο αργότερα ο Ντουμπία έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1. Στο 69′ ο Μπενζεμά πέρασε στη θέση του Ιγουαΐν και λίγο αργότερα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 3-0 με διπλή προσπάθεια μετά από ασίστ του Οζίλ για να τελειώσει το παιχνίδι! Ο Γάλλος χρειάστηκε μόλις 33″ για να σκοράρει και να πετύχει το 24ο του γκολ στο Champions League σε 40 συμμετοχές, πιο λίγες από ό,τι χρειάστηκαν για να κάνουν το ίδιο Μέσι (42), Ραούλ (49) και Ρονάλντο (63)…

Έτσι, η τριπλέτα Ρονάλντο-Ιγουαΐν-Μπενζεμά έχει φτάσει αισίως τα 84 γκολ στη σεζόν! Οι Ρώσοι κατάφεραν τελικά να μειώσουν στο 77′ με εκπληκτικό σουτ του Τόσιτς λίγο έξω από την περιοχή, ενώ στο 81′ ο Νέτσιντ έκανε εξαιρετική προσπάθεια και σουτ με τον Κασίγιας να διώχνει και τους φιλοξενούμενους να μην έχουν τίποτα να χάσουν και να να πιέζουν. Εκεί που όλα έδειχναν ότι τίποτα δε θα αλλάξει μέχρι το τέλος ο Μπενζεμά βγήκε στην επίθεση, έδωσε την ασίστ στον Ρονάλντο και εκείνος δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-1. Έστι, η Ρεάλ έφτασε στη νίκη με… σβηστές μηχανές και πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 5-2.

 Πηγή: gazzetta.gr


σχετικα αρθρα